Ha gyerekkorból adódóan van jellemhibám, most hogyan oldjam meg felnőttként?
már gyerekkoromban jellemzett az iskolaorvos:
"érzelmileg labilis"
most utána olvastam a neten, minden, ami rám jellemző, a gátlásosság, kapcs.függőség, és egyéb függőségekre hajlam, és maga az érzelmi labilitás, így az egész egy csokorban! okai:
gyerekkorban rossz kapcsolat az apával, illetve az apa hanyagolta a gyereket, stb.
nálunk halálpontosan így volt, apa soha nem játszott velem, amikor nőttem, soha nem beszélgettünk, most felnőttként a férfiak között alig találtam meg a párom, mindenki kihasznált és jelenleg ha társaságban vagyok, soha nincs témám, és barátaim sincsenek.
és észrevettem magamon, ha még elindul egy beszélgetés a munkatársakkal, vagy boltban eladóval, vagy bármi, már azon vagyok, mikor lépjek le, mert kellemetlenül érzem magam, ahelyett hogy jól érezném magam.
hogyan változtassak ezen, amikor egy teljesen berögzült jellemhibám van?
"a férfiak között alig találtam meg a párom"
Tehát nő vagy? Ebből ezt szűröm le...
Már elnézést, de szerintem a nemiség megállapítása is fontos egy ilyen kérdésnél. Másként gondolkodik egy férfi és egy nő, tudományos tény.
S ezek szerint már van párod is!?
igen nő vagyok
és van párom.
de társaságban nem tudok megszólalni, illetve meg tudok, csak senkit nem érdekel...
Szia!
Sajnálom, hogy nem válaszolt azóta senki. Bíztam benne hozzáértőbbek is írnak, de ha nem, biggyesztek ide magam valamit.
A gond csak annyi a dologban, hogy nem egy olyan kérdést tettél itt fel, ami egyértelműen megválaszolhatóm, és gyorsan, két mondatban. Összetett dolgok ezek, a személyiség kérdése... Miért lettünk azok, akik, miért olyanok
Kezdetnek talán az is elég, ha beszélsz erről egy szakemberrel. Lehetőleg ne azzal, aki itt reklámoznak. Biztos ért a dolgához a fickó, de 15 ezerért felmérő óra...:O S még aztán a folytatás...
Sok jó szakember van, akiknek nem a lehúzás a céljuk.
Amit én javasolnék, az a Belső utazás.
Van tanfolyam is:
Amire ha nem akarsz befizetni, vagy nem rögtön, előbb olvasgass a témában. Több könyv kapcsolódik a módszerhez. Pontosan azáltal segít, hogy visszavisz a kezdeti időhöz, így feloldva a benned feszülő érzelmi gátakat, melyeket gyerekkorodból hoztál magaddal.
Emellett ajánlom figyelmedbe Brian Tracy-t, akinek a Főnix szemináriumával ismerkedj meg legelőször. A teljesítmény lélektana alcímen is fut. Vagyis arra a helyezi a hangsúlyt, hogy a személyt minél inkább feltúrbozza. Ha még soha nem foglalkoztál ilyesmivel, ezek a dolgok tán furcsán hangzanak hirtelen, de adj neki egy esély. Brian Tracy a csúcs. Állítom nagyot dobna rajtad...;)
A szeminárium írásos formában is hozzáférhető és hangfelvételként (magyarítva persze), s a tapasztalat az, hogy az sokkal jobb, mert személyesebb. Mintha direkt hozzád beszélnének.
Neten meg ingyen beszerezhető:)
Szóval annyit tényleg adj neki, hogy meghallgataod, legalább az első 8 részt, ha azok után azt mondod, ostobaság, oké. Nem erőltetem.
De úgy érzem, képtelen leszel abbahagyni...:)
No, ennyit röviden. Írj kérlek, ha van bármi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!