Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nincsenek barátaim?

Miért nincsenek barátaim?

Figyelt kérdés
Egy tizenkilenc éves lány vagyok és az elmúlt időszakban számos nagyon nehéz dolgon estem át, és nem tudom, hogy mit tehetnék... Régebben több nagyon jó barátom is volt, de ebben az időszakban mindannyian elfordultak tőlem, én pedig már annyira belefáradtam abba, hogy pokolian szükségem lenne rájuk és mégis mindig nekem kell könyörögnöm nekik egy-egy találkozásért vagy beszélgetésért. Most már komolyan azt érzem, hogy nem bírom megint ezt csinálni. Annyira szükségem lenne valakire, csak egyetlen emberre, akivel tudok beszélni a problémáimról, de fogalmam sincs, hogy kihez fordulhatnék (a szüleimmel nem állunk közel egymáshoz ilyen szempontból). Biztos vagyok benne, hogy ebben én is hibás vagyok, de már nem tudok kedvesebb, odafigyelőbb, stb lenni velük, amikor úgy érzem, hogy belülről megfulladok. Segítsetek, volt már valaki ilyen helyzetben? Mit tehetnék? Olyan nagyon rossz, hogy itt a nyár és én semmit sem tudok csinálni, csak ülök otthon és szomorkodom.
2011. júl. 5. 19:54
 1/8 anonim ***** válasza:
hát ennek a miértjét megfejteni elég nehéz mert sok dologtol függ személyiségtöl környezettöl társaságtol életmódtól stb. általába aki sokat eljárogat több ismeröse van több haverja és ebböl adodoan talán van köztük 1-2 igaz barát is. de olyan is van akinek meg többezer haverja van de 1 tényleges barátja sincs. nem mind1 ugye kiben bízik meg az ember mert hát meg lehet azt érezni de tapasztaltam a saját bőrömön h tényleg bárki hátbaszúrhat mert az emberek nagyrésze önző természet. hogy mit kéne tenni azt nemtudom mert h eljárni haverkodni ismerkedni stb ugylehet ha van legalább 1 vki akivel mész és társaság és segít, de semmiesetre se fordulj magadba ahogy tudsz ismerj meg embereket, de mindenkivel szemben legyen benned egy kis kétely.
2011. júl. 5. 20:04
 2/8 anonim ***** válasza:
szüleimmel énse voltam/vagyok olyan viszonnyban mert elég nekik az ő problémájuk is (válás alkoholizmus pánikbetegség depresszio anyagi gondok stb) ugyhogy 13éves koromig a nagyapám volt az 1etlen akiben ugy megbiztam és elmondtam neki mindent. de mikor ő eltávozott akkor éreztem azt hogy jobban magamra kell támaszkodnom , egyedül is boldogulnom , megnyilni a világnak megismerni mindent mindenkit és amugy a mostani nagyobb bizalmasaim és jobarátaim nagyrészét kb véletlenül ismertem meg :) am előző voltam 17/F
2011. júl. 5. 20:09
 3/8 anonim ***** válasza:

Mai világunkban az internet lényegesen megkönnyíti az ismerkedést. Úgy gondolom, közösségi portálokon vagy chaten (de akár egy ilyen webhelyen is) viszonylag könnyen rábukkanhatsz arra az egy vagy több emberre, aki hasonlóan érez. Minden bizonnyal ő is örülni fog annak, hogy megismerhet Téged, és persze Te is így fogsz érezni – és máris megoldódott a probléma: van kivel beszélgetned, megbeszélni a problémáidat, és együtt lenni.

Másfelől, ne félj: emellett is fogsz találni rövidesen barátokat, ebben biztos vagyok. Iskolán, munkahelyen, vagy máshol, ahol megfordulsz, mindenképpen meg fogsz ismerni embereket, akikkel jó viszonyt tudsz kialakítani.

Az talán nem véletlen, hogy a régi barátaiddal már nem jössz ki olyan jól. Felnövünk, változunk, ki-ki jár a maga útján, és ezek olykor eltérnek egymástól, más irányba vezetnek. De másokéi (akiket még nem ismersz) viszont pedig épp a Te utad irányába fognak kanyarodni.

Ami a szülőket illeti, nos, én sem vagyok velük ilyen viszonyban, mármint olyanban, mint egy jóbaráttal. Nem vagyunk rosszban, csak más a kapcsolat jellege. Szerintem ez sem tekinthető rendellenesnek. Főleg nem egy már majdnem felnőtt ember esetében.

Szóval: keress, és találsz! Meg amúgy is találsz! Fel a fejjel!

(19/F)

2011. júl. 5. 21:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia! Hát igen, ismerős helyzet...

Ne szomorkodj, gondolj arra, hogy ennél rosszabb rosszabb már nem lehet, innen már felfelé vezet az út. De ha tovább keseregsz, akkor nagyon rossz állapotba is kerülhetsz, hidd el nekem...

Egyébként merre laksz? Mert ha Pest környékén, akkor esetleg barátkozhatnánk.:) 20L

2011. júl. 5. 22:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Pontosan így érzek, mint Te. Nekem is volt néhány ember, akit barátaimnak hittem, de csak most látom, hogy nem voltak igaz barátok.

Ha gondolod, írhatsz nekem és barátkozhatunk! 19/L

2011. júl. 15. 18:25
 6/8 anonim ***** válasza:
utolsó: én is írnék neked, de nem tudok privit küldeni, nem állítottad be. ha gondolod írj:) 20L
2011. júl. 15. 18:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, tegnap én írtam neked! :)
2011. júl. 16. 12:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, bocs a kérdezőnek írtam, de akkor írok neked is.
2011. júl. 16. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!