Dadogok. Ez nagyon sok helyen hátráltat az életben. Hogyan tudnám ezt magammal elfogadtatni?
Sajnos nem sokat. Az én apám is dadog, egy keveset én is örököltem tőle. Ő amiatt, mert bal kézről át lett szoktatva a jobbra, és ez okoz ilyen tüneteket is. Lehet genetikai is, többnyire gondolom te is leggyakrabban idegenek előtt, vagy nem túl közeli barátaiddal csinálod. El lehet menni logopédushoz, ott kicsit tudnak rajta segíteni. Vagy ha te nem a "kezdetektől" dadogsz, akkor pszichológus.
De ne hátráltasson téged ez semmiben, csak egy betegség. Természetesen kellemetlen, de biztos sokan vannak akik úgy fogadnak el, ahogy vagy! :)
Ha főváros környéki vagy és van rá pénzed, lehet hogy tényleg megérné felkeresni azt, akit az előző kommentelő írt. Ki tudja, még az is lehet, hogy hamar segíteni tud :)
Ne dumáld be magadnak, egyáltalán nem gáz. Van már beszédhibás ismerősöm is, engem például egyáltalán nem zavar. Biztos nem vagyok ezzel így egyedül ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!