Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mennyire fejleszthetőek a...

Mennyire fejleszthetőek a "készségek", mennyire érdemes megszenvedni a jó munkáért?

Figyelt kérdés

Konkrétabban: az idei évem kb. semmittevéssel telt, nem figyeltem órákon, az anyagot otthon sem sajátítottam el. Jövőre érettségizek, el kéne már döntenem, hogy milyen téren akarok továbbtanulni. Mivel programozói középiskolába járok, ezért a programozáson (/informatikán) gondolkoztam, de sajnos csak azt hallom a tanáraimtól, ismerőseimtől, hogy nem megy olyan szinten nekem ez, hogy feltétlen ezen a területen kellene elhelyezkednem. Valószínűleg a le-se-szarom mentalitásom miatt vélik így.

Tisztában vagyok vele, hogy mik az elvárások azzal szemben, hogy valakiből megbecsült és hasznos programozó lehessen, de megéri végigszenvedni még 5-6 évet a fősulin/egyetemen emiatt? Vagy inkább menjek valami "hozzám illőbb" munkát keresni középiskola után, pl. rendőr, szakács, asztalos (lol)?

Szóval: tanács?

18/f

2011. jún. 30. 11:14
 1/3 A kérdező kommentje:

Ja igen, a matematika a nyelvtan (szövegértés, helyesírási érzék, szövegelmzés, etc.), meg az angol elég jól megy általános óta, ahhoz képest, hogy nemigen tanultam rájuk, csak figyeltem órán.

Remélem lesznek páran, akiktől valóban kaphatok hasznos válaszokat!

2011. jún. 30. 11:22
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Azt javaslom Neked, hogy készíts mérleget:

Szereted-e, érted-e annyira a programozást, hogy ezen a szakterületen le tudd dolgozni a majdani életedet?

- Abba nem érdemes energiát feccölni, hogy utáljál bejárni a munkahelyedre, mert nem szereted csinálni azt, ami munkaként jutott.

Azok az emberek szerencsésnek mondhatják magukat, akik abban a munkakörben dolgoznak, amelyet szeretnek, értenek, tudnak.

Nagyon meg kellene ezt emésztened, és érdemes jól dönteni, mert ez a döntésed egy életre kihat, - nem olyan, hogy "lecserélem a barátnőmet, mert..."

Felesleges, mindennapi stressztől kímélhetnéd meg Magadat, ha abban a szakmában dolgozol, amit szeretsz, - és érdemes megbecsülni egy ilyen lehetőséget még akkor is, ha az ember adott esetben 10000 forinttal kevesebbet keres, mint egy olyan munkahelyen, ahol kikészül, és utálja minden ízében.

A 10000 forint "többlet" akár psychosomatikusan kialakult betegségekre felírt gyógyszerekre is elmehet - idővel...

Abban az esetben viszont "lépj oda a gázra", ha sikerült eldöntened, hogy mit kezdesz Magaddal, mert - bár vannak olyan ellentmondások, hogy a túlképzett embereket sem tudják foglalkoztatni, DE minden munkáltató "10000 mestert" keres, - a jobban képzett szintből még mindig egyszerűbb elhallgatni egy-két fokozatot, mint amiatt kullogni el szégyenkezve, hogy "már megint ez a kurv@ papír hiányzik itt is"...

Amely érdeklődési kör, munkakör mellett "lehorgonyzol", ott viszont nem butaság a képzettség és a naprakészség.

Remélem, bölcs döntést sikerül hoznod, - sok sikert az életben!

2011. jún. 30. 12:04
 3/3 anonim ***** válasza:

A hozzáállásodon kellene változtatni.PL.:Azt hiszem elég lusta vagy te hisz azt írod "le-szarom mentalitásom miatt"

Ha többet fordítanál arra hogy leülsz a seggeddel és megtanulod jövőre akár színtiszta érettségit is le tudsz rakni az asztalra és utána könnyebb dolgod lesz a jövődet illetőleg.Akkor nem mondják azt a tanárok amit mondanak

2011. júl. 3. 10:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!