Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért megy nehezen a társalgás...

Miért megy nehezen a társalgás? Miért vagyok ilyen?

Figyelt kérdés
Nem tudom miről beszélgethetnék a másikkal. Ha feljön egy téma, egyszerűen nem hoz lázba amiről beszél(pl. a ő családi élete, kedvenc dolgai..stb). Van egy jó barátom, vele elvagyok, érdekel minden vele kapcsolatban, de új barátságot már nehezen vagy egyáltalán nem tudok kötni, pedig jó volna ha tudnák ezen változtatni, de nem tudom hogyan..?
2011. jún. 27. 21:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Valószínüleg kevés az önbizalmad és nemmersz másokfelé nyitni. Ezért húztál fel magad köré egy falat és inkább azt mondod, hogy senki és semmi sem érdekel. Lehet ez az egész nem tudatos dolog és nem direkt folytatod ezt az életstílust. Ebben az esetben még nehezebb lesz változtatnod, mert előbb el kell fogadnod a problémádat és csak utána gondolkodhatsz a megoldáson. Esetleg segítheti ha feltárod a problémád gyökereit. Lehetséges, hogy a múltban csalódtál egy barátban vagy családtagban és ezért alakult ki benned ez a védekező mechanizmus.
2011. jún. 27. 21:57
 2/7 anonim válasza:
100%
énis ilyen vagyok, nehezen szólalok meg idegen társaságban, és pár barátnőmmel tökjól elvagyok, és amikor ők mondják másnak h jófej vok senki sem hiszi el, mert nem ezt látják. próbálok rajta változtatni, de nem könnyű. mindenhez próbálok hozzászólni sokat mosolygok, stb és ha nagyon akarom sztem sikerülni fog és jó úton haladok : ) sok sikert neked is : )
2011. jún. 27. 22:30
 3/7 anonim ***** válasza:

en is igy vagyok es tudjatok mi van?

legalabb is en igy vagyok...tulsagosan meggondolom hogy most hulyen fog hangzani az h mit mondok vagy nm... am ez nm kene ekkora gond legyen. en is kuzdok ellene de eleg ehez

és tudjatok mi a helyzet?

az ha midnenki a kozeppontba szeretne lenni akkor ebbol oriasi cirkusz lenne

2011. jún. 29. 21:59
 4/7 anonim ***** válasza:

szaabdulj fel fogd fel ugy a vilagot hogy egy buli

az elejen kenyelmetlen lesz de rengeteg uj baratod lesz egy iso utan

az van a mai vilagban h a komoly lanyokat/fiukat nem igazan ertekeli a taarsadalom

de ha meg nincs baratod es arra avgysz h az legyen megtalalod a magadhoz valot ne felj:)

2011. jún. 29. 22:03
 5/7 anonim ***** válasza:
21:59, hátte hallod én is szinte minden mondatomat meggondolom. hogy jófejnek tűnjek. mostmár egyre kevesebbet kell gondolkoznom .de az olyan baj h nem természetes:(
2011. jún. 30. 00:34
 6/7 anonim ***** válasza:

szerintem azért nem érdekelnek ezek mert inkább te igényelsz érdeklődést meg egyébként is ezek annyira fölösleges és erőltetett témák - szerintem.

azt is illúziónak találom hogy kell 100 barát és ez lehetséges is. szerintem az az 1 aki most van, vele beszéld meg ezt, járjatok közösen mindenhová, esetleg ismerkedni másokkal. csináljatok valami olyat ahol van is téma az ilyeneken kívül, tehát ne csak neten és ne általános portálokon. hanem ha szeretsz rajzolni akkor keress rajzportálokat, és máris van egy közös érdeklődésetek. vagy ha szeretsz teniszezni, akkor ott ismerkedhetsz emberekkel. stb

de tudom ez nehéz, főleg a mai fiataloknak akiknek nincs semmilyen érdeklődési körük és valós kapcsolataik.

mindenki:

úgy látom ti jófejek akartok lenni és nem önmagatok. ilyen egyszerű a probléma. ha valami nem érdekel, ki kell mondani, a színészkedés mindig csak több gondot okoz.

2011. jún. 30. 08:28
 7/7 anonim válasza:
6. jól mondod, én is ilyen vagyok de próbálok változtatni ezen..másképpen felfogni és hozzáállni. Hát valamikor sikerül valamikor nem. Nállam elég változó.
2016. máj. 4. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!