A Te környezetedben is kibeszél egymást még a legjobb
barátok is?
Figyelt kérdés
Nálunk az osztály (11.-es) eléggé széthúz, de vannak 3-4 fős társaságok, akik jóba vannak, barátok. Én mindenkivel elvagyok, de senkivel se vagyok szorosabb barátságban.
És azt veszem észre, hogy úgy szidják a barátaikat, leszólják a hátuk mögött, kiröhögik őket, hogy az nem igaz.
Tudom, hogy engem is kibeszélnek, bár eddig még nem nagyon hallottam, de biztos vagyok bent. Ezek után viszont nem érdekel, mert úgy tűnik ez a természetes, és ha a barátaikkal ezt teszik velem miért ne lennének ilyenek?
Nálatok is ez a helyzet?
2011. máj. 28. 11:23
1/8 anonim válasza:
Sajnos nálunk is vannak ilyenek. Ezért mondják tényleg azt, hogy igaz barátok nagyon ritkán találunk és ha megtaláltuk, akkor nagyon vigyázzunk rá. Az én osztálytársaim is ilyenek, de nekem van igaz barátom. :)
2011. máj. 28. 13:17
2/8 A kérdező kommentje:
Ők is az hiszik egymásról, hogy igaz barátok, mert senki nem mondja el, hogy mit beszél a másikról, mivel akkor őt is elárulnák. Azért remélem a Te barátod tényleg igazi barát. :-)
2011. máj. 28. 14:35
3/8 anonim válasza:
Nálunk is ugyanez van. Szerintem nincs olyan ember,akit már legalább 1x ne beszéltek volna ki a háta mögött.Én is nem egyszer hallottam vissza,hogy ez meg az miket mondott rólam.Engem személy szerint nem érdekel,ki mit gondol.Nekem is van igaz barátom,akiről tudom,hogy sose beszélne ki és én se őt.Amúgy meg az ilyen klikkekbe általában csak érdekből tömörülnek az emberek,nem igaz barátságból. 17/L
2011. máj. 29. 16:26
4/8 anonim válasza:
"Az ember társas rém!"
43 éves férfi vagyok, - nehogy abba ringassa magát bárki is, hogy ez csak az iskolákban van így. A felnőttek világában ez úgy csapódik le, hogy mindig "Annak az anyját, aki nincs bent a helységben". Rejtély marad előttem is, hogy ezáltal milyen "előnyre" tesz bárki is szert, de manapság már nagyon ritka az, hogy gerinces emberrel találkozik az ember. A probléma lényege - másik szemszögből, - hogy aki nem áll be ebbe a sorba, azt hamar kiközösítik, ill. "közellenséggé" válik. Nem könnyű elfogadnia azoknak az embereknek, - akikbe szorult csak egy kicsi becsület is, - hogy azok az emberek érvényesülnek a legjobban, akik aljasok, türelmetlenek, agresszívak, - de a jelek arra utalnak, hogy az ilyen emberek manapság a "fasza gyerekek", - ezek "érvényesülnek".
2011. máj. 31. 21:17
5/8 anonim válasza:
Persze, mindenhol vannakilyen emberek én 4 hónapja jöttem rá hogy a 2 igaz barátomból csak 1 van, de az a EGY NAGYON FONTOS NEKem. onnan tudom hogy volt egyszituáció, és akiben csalódtam az rögtön másmellé állt és helytelenül cselekedett, még most is kicsit kattant, mert megya saát feje után.
az viszont tényleg durva, hogy olyan emberek vannak, akikmindenkit képesek kibeszélni éscsak érdekből vannak együtt.
2011. jún. 1. 10:29
6/8 anonim válasza:
beállok én is a sorba, az én osztályom detto ugyanilyen. tele van klikkekkel, mindenki szidja a másikat a háta mögött, aztán meg azon veszekednek, hogy miért nem a szemébe mondja valaki, ha baja van vele. van hogy egy fiú egyik percben még egy csaj ölében ül, a következőben meg már lek*rvázza, amikor nem hallja.
2011. jún. 1. 15:34
7/8 anonim válasza:
Az én osztályom is ilyen, sőt - mit szépítsem - valamilyen szinten én is. Csak az a különbség köztem és a többség között, hogy én csak olyan dolgokat mondok valaki háta mögött, amiket az illető előtt is fel merek vállalni (neki azért nem mondom meg, mert nem hiányzik még több vita, ugyanis mindenki baromi sértődékeny itt), míg a többiek képesek egy bizonyos személy szemébe hazudni, hogy bírják őt, még akkor is, ha ennek az ellenkezője az igazság. Tehát igen, ez sajnos így működik.
2011. jún. 1. 16:22
8/8 anonim válasza:
21:17-nek teljesen igaza van. Egyszerűen ez manapság itthon a divat. A pletyka egyik negatív fomája. A kamaszok közt éppúgy, mint a felnőttek világában. Röhej, de igaz! És mit csinál az, aki a sértő dolgokat hallja? Figyel és bólogat, és tudja, hogy megint egy közönséges, konfliktust kerülő emberrel van dolga. Én csak mosolygok az ilyenen. És igen, kibeszélnek ugyanúgy téged is. Csak te nem foglalkozol az idiótákkal, mert több vagy tőlük! ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!