Más is így van vele? (túl sok szabadidő)
20 éves vagyok, a mindennapjaimnak az ad értelmet, hogy elmehetek edzeni, ma csak 7-től lesz krav maga edzésem, addig full unalom.
Egyetemre járok, de nem érdekel, amit tanulok, csak a papírért csinálom (amikor elkezdtem más reményekkel vágtam neki a felsőoktatásnak, azóta rájöttem, hogy semmi értelme, semmivel sem leszek több, vagy jobb azáltal, hogy oda járok, csak az időmet pazarolom vele, pedig nem is "kamu szak").
Régebben még motivált voltam, hogy minél jobb ösztöndíjat kapjak, és több pénzem legyen kajára, és tápkiegre, de idén levitték annyira az ösztöndíjak összegét, hogy inkább lesz@rtam az egészet, nem érzem ettől sz@rabbnak magam, és így is rengeteg kreditem van.
Viszont az egész napomban tényleg csak annyi a program, hogy lemegyek edzeni, más nem. Diákmunka nem érdekel, nem fogok óránként 400 forintért cigányok között cseresznyét válogatni, és utazgatni napi 2 órát egy ilyen munkáért, normális munka pedig nincs, ahhoz, hogy dolgozzak, és úgy fenntartsam a mostani életszínvonalamat (jelzem nem kérek és nem is kapok most sem szülői segítséget, de itthon élek) minimum 200.000 forintos fizetésre lenne szükségem, tehát ez alatt egyszerűen nem éri meg dolgoznom.
Hetente párszor elmegyünk a barátaimmal ide-oda (mozi, strand, stb), de ez sem épül bele a napi rutinomba, mert tényleg csak heti 2-3 alkalom.
Minden nap hajnali 2-4-ig fent vagyok, és du 2-ig alszom, mert egyszerűen nincs mit csinálnom.
Építkezünk, de most az is áll, mert engedélyre várunk, és most ideiglenes helyen lakunk, tehát ház körüli munkák sincsenek.
Szerintetek mitől lehet, mi lehet a megoldás?
Hehe. Diákmelóval én is így állok. Régen sokat stresszeltem azon, hogyan fogok pénzt keresni diákévek alatt, most meg rájöttem, hogy így is tudok boldog lenni... sőt!
Tanulástól lehet, hogy amiatt ment el a kedved, mert túl sok negatív érzelmet kötöttél hozzá. Gondolkozz az okon, én is nehezen jöttem rá, de egy idő után átláttam... motiváció visszaállításán meg még dolgozom, szóval azzal kapcs, nem tudok tanácsot adni. :)
Esetleg új hobbikon is gondolkodhatsz. Amúgy, nem lehet, hogy csak amiatt érzel űrt, mert régen folyton idegeskedtél? Nálam is volt ilyesmi nemrég, hogy rájöttem, hogy több szabadidőm van, annak ellenére, hogy kb tök ugyanazt csinálom mint régen, csak nem aggódom minden apróságon.
Igazság szerint nem szoktam idegeskedni, az a legnagyobb problémám, hogy nem érzem magam többnek attól, hogy egyetemista vagyok, és nem érzem, hogy alkalmasabb lennék pl egy vezető pozíció betöltésére, ha van diplomám, ami mögött sok átadott tudás nincs.
Nem, nem aranykanállal a seggemben születtem, sőt az átlagnál szerintem durvább gyerekkorom volt, mostanra szerencsére stabilizálódott a családi hátterem.
És 400 forintért kuli munkát tényleg nem fogok végezni. 400 forintot óránként azzal összeszednék, ha kiállnék egy térre csövezni, annyira nem pénz 400 forint, hogy az hihetetlen, nem ér meg 1 órányi energiát. Főleg, ha azt nézzük, hogy 8 órás műszaknál adott munkához kellene 12 óra időráfordítás, utazás, várakozás, stb. Tehát a 8*400 = 3200 forint 3200/12 = 266 forint, ami 2 üveg ásványvíz ára kb...
Emellett nem maradna időm edzeni, illetve nem tudnék regenerálódni edzés után. Nem maradna időm a civil életemre, pl mozi, strand, vagy csak elmenni valahova kerékpározni. Viszont a pénz által megkapott többletérték nem hozna annyi emelkedést az életszínvonalamban, mint amennyi csökkenést okozna az a lemondás, amivel a diákmunka jár.
Sajnos többször végiggondoltam, de ilyen feltételek mellett nincs értelme dolgoznom.
Közösségi munkát pedig szoktam végezni, éppen elegendő mennyiségűt, évi 1 hónapnyit kb. Tök ingyen.
szerintem te nagyon el vagy tévedve... majd légyszi gyere vissza miután befejezted a sulidat, és írd meg majd a tapasztalataidat, arról ha már 1/2 éve keresel NORMÁLIS(!) állást (szóval a te igényeid alatt lévőt) majd mikor 1 év után kapsz egy 8 órás munkát és az első héten kijelentik hogy csak akkor maradhatsz ha a 8 óra helyett 10-et dolgozol!!! +2 órát persze az istenért sem fogják kifizetni...
Szerintem te már most el vagy szállva magadtól, annak ellenére hogy azt írod hogy nem ( tudod az alkoholisták első mondata mi? NEM vagyok alkoholista) lesz még jó pár pofára esés az életedben, nem is kicsik!!!
Előzőnek írom, hogy egyeltalán nincs elszállva magától a kérdező. Egyszerűen csak nincs rákényszerülve arra, hogy diákmelót nyomjon suli mellett. Diákok többsége amúgy nincsen (ahogy én észrevettem), nincs is ezzel semmi baj. Általában őket a bulik éltetik, míg a kedves kérdezőt az edzés.
Csajozz, pasizz. Keress motivációt ahhoz, hogy a tanulásba mégjobban belemélyedj. Esetleg olvass motivációs könyveket, pl Anthony Robbins könyveit és akkor megértesz ezt-azt.
Utolsó, köszi szépen :) Agykontrollozni szoktam többnyire, az megnyugtat.
Egyébként nem értem miért az én hibám az, hogy egyszerűen nem éri meg dolgozni. Akkor is meg fogok élni, ha vége az iskolának, mert van saját vállalkozásunk, maximum ott dolgozom keményebben, vagy azt vezetem. Bár szívesebben mennék nem családi vállalkozáshoz, ne azt kapjam, hogy csak azért sikerült bármi, mert a seggem alá lett rakva.
Oké, kérdező, akkor itt egy életszagúbb kérdés:
Mit csinálsz, mihez kezdesz majd, a esetleg a családi vállalkozás - mire végzel - becsődöl, és teszem azt nem lesz más meló - még diplomásan sem - csak 400-500 Ft-os órabér? (tényleg nem kötekedésként kérdem) vajon arra is húzni fogod a szádat? Vagy kimész külföldre?
:)
és ha külföldön is csak ennyit keresnél?
Mész a marsra?
:)))
utolsó, miért és te mit csinálsz ha marslakók kezdenek kiszaladni a segged lyukából szarásnál? ne játszunk már ilyeneket, nyilvánvalóan mindig lehet egy képtelen helyzetet felhozni, ez egy részeg este még érdekes téma is lehet, de miért nem tud senki értelmes válaszokat adni? Miért mindenki csak kötekedni tud a tanácsot kérő emberekkel és szapulni az élethelyzetét mert neki nem olyan adatott meg? Mi az isten bajotok van? Én sem szorulok rá a diákmunkára, nem vagyok elkényeztetett, és hiába keresek részmunkaidős állásokat, ha megtehetem hogy válogathatok, akkor nem fogok eladói állást vállalni, hiába fizet 65 k -t egy hónapban heti 20 órás meló, ha én nem akarok hétvégén dolgozni este 10-ig és ruhát hajtogatni egész nap. Hagy válassza meg mindenki mit akar, ha meg nem tudtok tanácsot adni, akkor ne kommentáljatok már csak azért, hogy valakit oltsatok, mert nem felel meg a ti etikai kódexeteknek. Idióták. Jólvan szapuljatok mostmár engem is. Leszarom
Kérdező: próbálj meg körülnézni a szabadegyetemek kínálatában. jelentkezz fb-on a taníts meg nevű csoportba. ott elcserélheted a tudásod máséra, pénzre, edzőpartnerre, amit szeretnél. (btw én is meghalok az unalomtól a hét felében), tanulj meg vezetni, próbálj ki új sportokat. nézz körül, hogy nem akarsz e olyan egyetemre járni amit nem utálsz mint a szar, tanulj zenélni. én a jelnyelvet tanulgatom most. nemtom, nincs sok ötletem nekem sem, ezért is nem tudom sokszor elfoglalni magam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!