A problémák lelki eredetűek?
Sziasztok!
Többször gondolkoztam hogy irjak e vagy nem. De most már valamit kell tennem az ügy érdekében. A történetem egy utolsó éves egyetemista vagyok, elvileg tavaly kellettem volna államvizsgázni, de nem tudtam mivel a egy szigorlatom nincs meg, többi kettőt sikeresen teljesítettem. Minden vizsgám meg van, általában 4-5sel. Nyelvvizsgáim is megvannak. Az a próblámám, hogy állandóan csak halogatom ez a szigorlatot. Ugyhogy volt, hogy megpróbálom február megcsinálni, de ott is kicsúsztam az időből, mert felvettem az első vizsgát és mindig lejelentkeztem róla, az utolsó meg nem mertem már elmenni. Most megint ez a helyzet. 2vizsga már lement, még 2eselyém van, hogy meglegyen. A tételeket eltudnám mondani, csak attól félek, ha nem szószerint mondom el, vagy valamit nem tudok akkor megbuktatnak. Rettentően félek ettől a vizsgától,ami attól választ el, hogy diplomás legyek. Ezelőtt nem voltak ilyen gondjaim, egyetlen vizsgát sem adtam le. De ez, mintha kivégzésre mennék. A suli mellett dolgozom, de ott nincsenek ilyen próblémák. Mintha két eletem volna, vagy nem is tudom én már.
Segítsetek tanácsokkal! Mert ez igy nem mehet tovább. Köszönet
24l
Nekem is ugyanez. Már államvizsgáztam, de a szakdolgozatomat nem adtam le, halogatom-halogatom hogy nekiállok.... közben munkám sincs mert a legtöbb helyen nem számítok sem pályakezdőnek, sem diplomásnak, 6-7 év mintha kimaradt így volna, nem tudom mit írjak az önéletrajzba, ha csak érettségi kell a munkához...
Én is lelkibeteg vagyok, de valahogy meg kellene emberelnünk magunkat...
Érthető, hogy félsz, de nem az életed múlik rajta. Ez "csak" egy vizsga.
Azt írod, hogy tudod a tételeket, csak nem szó szerint (ami egyáltalán nem baj, a lényeg, hogy értsd).
Jelentkezz fel a vizsgára minél előbb és tessék elmenni. Legrosszabb esetben nem sikerül most. Akkor készülsz még 1 hétig és elmész megint.
Nem nagy ügy.
Nem, tuolsó. Nem kifogásokat kéne gyártani, emkkora ökörség ez, hogy a mostani gazdasági helyzet... Ne nevettesd már ki magad. Az nem motivál, hogy ha már egyszer végiggürcöltél pár évet lesz a kezedben egy papír, ami igazolja hogy elvégezted az xy szakot és valahol elkezdhetnél munkát keresni, hogy megélj?
Imádom ezt a mai világot komolyan, mindenre válasz, hogy lelkibeteg vagyok, ilyen pánik-olyan pánik. Érdekes 50 évvel ezelőtt fele ennyi agybajos baromság nem volt, mégis iskolázott, normális emberek lettek a szüleimből, pedig nekik is megvan a maguk baja, mégsem fognak rá mindent....
Menj el, mert ha mindent halogatsz, semmit nem fogsz elérni az életben. Kit érdekelnek a tanárok? Nem fognak megenni, max. nem leszel nekik szimpatikus és kérdeznek olyasmit, amit nem tudsz. És? Nem mindegy mit gondolnak? Ha végzel, úgysem látod őket többé.
Viszont az is lehet, hogy jó napjuk lesz, te pont jó tételt húzol ki és tök jól jössz ki a dologból.
Adj magadnak egy esélyt, mert ha nem mész el, egészen biztosan buktad a dolgot, így legalább megpróbáltad.
Ha nekem annyi motiváció adódott volna,mint a kérdezőnek!!!
TÉRJ MAGADHOZ,KIRÁLYLÁNY! CSÓKOT KAPTÁL AZ ÉLETTŐL!!!
Eddigi sikerrel vett akadályok,nyelvizsgák után jól fizető ,8 órás munka várna! Térdreesve adnék hálát!
Néked vagy kétoldali kezdődő munkaundorod van, vagy félsz,hogy előbb-utóbb a magad urává kell legyél!
Vagy egyszerűen nincs,aki felpofozzon,esetleg, ha másképp is képes vagy ÉRTENI,akkor élőszóval elmagyarázza,hogy ELŐTTED A JÖVŐ!
Mégpedig nem olyan,mint sokaknak van ma, hanem a SAJÁTOD!!!
Nagy kalappal,ha elmégy,szégyelld magadat,ha nem! Ennyi!
Kérdező!
Én vagyok a 68%-os aki neked ír. Ha engem egy 8 órás munka várna NEM HALOGATNÉK!!!!
Nekem nincs motivációm és ez a baj. Nagyon erőt kell vennem magamon. Pénzügyi problémáim is vannak emellett.
Menj el már arra a vizsgára!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!