Pszihológushoz forduljak? (lent a többi)
16 éves fiú vagyok. Nagyon szeretem a családomat az itthoni légkört a falubelikete és mindenki aki az ált. iskolás éveimhez köthető.Mióta elballagtam szomorú vagyok nagyon sokszor naponta úgy mond depresszióba esem eszembe jutnak a régi emlékek szép pillanatok és hogy most minden milyen rossz. Volt már suli váltásom is de itt se érzem jol magam próbálok beilleszkedni vannak itt haverjaim de korántsem olyan ez az egész mint az... Olyan jo volt 14 év alattinak lenni... úgy érzem sose lesz már olyan jó az élet mint akkor mindennek vége van.. Most halt meg keresztanyukám és teljes mélyponton vagyok egész nap csak az jár a fejembe hogy milyen jo is volt mikor mentünk hozzá hétvégén vagy jöttek ők mamával mikor volt szülinap meg ilyesmik most meg semmi csak mennek ezek a kib*szott napok és rosszul érzem magam. Sokat beszélgetek erről a szüleimmel és ők is azt mondják hogy akkor tényleg nagyon jo volt vittek minket tesómmal kirándulni és látom rajtuk hogy nem hazudnak mert szinte már sírnak ők is ha visszagondolnak.De ugye mondják hogy sajna az már nem jöhet vissza... túl kell tennem magam rajta. Próbáltam de nem bírom
Talán 1 pszihológus segítene? (bocsi hogy ilyen hosszan írtam és igazábol nem is összefüggő csak most leírtam ami kavarog a fejemben)
Szerintem nincs szügság pszihológusra, hanem szeretetree, szeretetre, és szeretre. A szüleitekkel ezután is mennyetek el kirándulni,szervezzetek programokat, és emlékezzetek meg a családtagjaitokról. A régi osztálytársaiddall próbáld meg felvenni újra a kapcsolatot, velük is szervezhetnétek bulikat, találkozókat, vagy csak kimehettek rúgni a bőrt. ;)
Az őúj osztárlytársaiddal pedig próbálj meg közelebbi kapcsolatba kerülni, és lehet hogy rájössz, velük is ugyanolyan jó mint lehet, mint régen.
14L
Szerintem ha úgy érzed, hogy nem tudod a történteket feldolgozni, és egy szakember segítene, nyugodtan keress fel egy pszichológust. Nincs abban semmi rossz, vagy szégyen. Ha nem tetszik, nem kötelező többet menned, kereshetsz egy másikat.
Addig is próbáld meglátni az előnyeit annak, hogy már 16 éves vagy: többet lóghatsz a haverokkal, bulizhatsz, lehet barátnőd :)
Sajnálom, hogy elveszítettél egy szeretett rokont :( - de a szüleiddel is elmehettek kirándulni, esetleg vesd ezt fel nekik. Nekik is azt kéne, hogy felvidítsanak, és nem veled együtt szomorkodnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!