Volt valaaki önismereti tréningen/programon?
Hasznos az?Miket tanulhatsz ott meg?Vagy döbbenhetsz rá?
Tapasztalatok?
Én voltam tini tréningen, de nem szereztem pozitív élményeket. Nálunk az volt a lényeg, hogy megtanuljuk rendesen kifejezni az érzéseinket, gondolatainkat, meg beszélgettünk. Nekem az nem jött be, hogy minek valljak be olyan infókat teljesen ismeretleneknek, plusz egy olyan embernek, akit eddig ismertem, de sosem kedveltem (az már egy másik történet, hogy miért) amik a magánéletemről szólnak, mert szerintem nincs köze hozzá senkinek. Hogyha összefutsz az utcán egy látásból ismert emberrek, te sem fogod nei azt ecsetekni, hogy pl: a pasid nagyon rondán átvágott, vagy mekkorát ordítottak veled a szüleid, a matek egyesedért, stb.
Most lehet, hogy túl negatív voltam, de van akinek ez bejön, van akinek nem...
Nekem 3 félévben is kötelező volt,de csak az 1.féléves önismereti tréningnek volt effektíve ilyen jellegű tartalma,haszna(NYME SEK pszichológia-pedagógia),akkor szólt a dolog arról,hogy beszéljük ki magunkból a dolgokat,persze irányított kérdésekkel.
A 2. és a 3.féléves ugyanilyen péntek-szombati tömbösítések már mind jobbára csak a kötelező,de az órába bele nem férő pszichológia-pedagógia témák ledarálására,meg szeminarizálására(kiscsoportos megbeszélésére) voltak fordítva.
Attól függ,hol csinálják,kik,kiknek,és milyen céllal,okkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!