Ezt az idézetet hogyan értelmezzem? "Mindaddig egy senki vagy, ameddig azt hiszed magadról, hogy vagy valaki"
nekem ez totál hülyeségnek hangzik ,ami akar valami nagyon mondani ,de közbe semmi a mondanivaló
valamit biztos félreértelmezek ,segítenétek?
17F
Legfőbb érték a szerénység!
Nemsokára megválasztják Mr. Szerénységet, akinek ezért minimum 2 milliárd Ft lesz a jutalma.
Nos, ezt az idézetet könnyű férreértelmezni, ugyanis nem teljesen helyes, másnak indult mint ami lett belőle.
Ez az idézet azoknak szól, akik a saját beképzelt világuktól és énképjüktől nem képesek a valóságot látni. Olyan személyről van szó, aki túlbecsüli a saját munkáját és önmagát is egyben és lenézi a többieket. Nem rossz az, ha azt gondolod magadról, hogy több jó van benned, mint a másikban, feltéve ha ez tényleg igaz is. Az a baj amikor a másikkal már érezteted is ezt és lekezelően bánsz vele, nem adod meg neki az alapvető tiszteletet, stb.
Egy ember legyen tisztában azzal, hogy ki is valójában. A jó ember ne gondolja magáról, hogy egy senki, mert akkor csökkennek a lehetőségei miközben az aljasabb, de nagyképűbb embereknek nőnek az esélyei és így nem a jó, hanem a rossz győzedelmeskedik az előbbi fölött.
az előttem szóló kifejtette szépen, de azért hozzáfűznék én is.
úgy értendő a dolog, hogy amíg az egyén magát másnak, különállónak, ezáltal valakinek tartja a többihez képest, addig "senki", mivel az igazság az, hogy az ember egy a mindennel, s amikor ezt észreveszi, nem fogja magát megkülönböztetni senkitől és semmitől, így válik "teljessé"...mivel hiába jobb éppen valaki a másiknál, mindenkiben megvan ugyanúgy a jó és rossz, csak eltérően jutva érvényre. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
hát a gond az hogy azt a sok önbizalomhiányomat nézve én inkább tartom magam senkinek mint valakinek..:S
persze tudom hogy vagyok valaki..
..szeretek különcködni, de mégsem vagyok akkora különc mint amilyen Einstein,José Silva, vagy valaki aki megváltoztatta a világról alkotott képet.. hmm lehet kicsit félreértelmeztem a mondandotokat
de ha jól értem arra akartok kilyukadni hogy próbáljunk egyensúlyba maradni.. se ne tartsuk magunkat túl jónak ,se ne túl rossznak?
Számomra ez azt jelenti, hogy amíg úgy gondoltam, hogy vagyok valaki, és elsősorban tőlem függnek a dolgok, addig nem mentem semmire.
Amikor rájöttem, hogy Isten irányítja az életemet, és rájöttem, hogy senki vagyok, onnantól lettem igazán értékes valaki.
És nem vagyok vallási fanatikus :)
van hogy az ember azt gondolja, hogy sokat tud, ezért ő egy nagy ember, egy fontos személyiség, másszóval VALAKI. aztán rájön, hogy nem érti a világot, hogy nem tud semmit, így ráébred, hogy az, hogy ő valaki csak illúzió, mert mindvégig csak egy SENKI volt. aztán elkezdi keresni az igazságot, meg akar tudni mindent amiről eddig csak azt hitte, hogy tudta. mikor eme dolgokat megtanulta, akkor tényleg egy értékes és fontos ember lesz, tehát VALAKI.
tudom hogy kissé zavaros, de nem tudom jobban megfogalmazni a gondolataimat.
12/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!