Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Kérdezhetem azt is, hogy mi a...

Kérdezhetem azt is, hogy mi a franc baja van az embereknek?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy mi van mostanság, de valószínűleg egy olyan periódusban vagyok, ahol baj baj hátán jön. Úgy vettem észre, hogy körülöttem majdnem mindenki csak problémázik. Attól még, hogy valakinek apróbb problémái vannak (hangsúlyozom, hogy APRÓBB!!!) még nem kell megzakkani. Főleg nem még rátenni egy lapáttal. Úgy érzem, hogy még a maradék energiáimat is elszívják, pusztán hülyeségek miatt. És pont engem találnak meg a hülyeségekkel. Egyszerűen már elegem van a világfájdalmas ábrázatokból. Meghallgatok én mindenkit szívesen, de azért már nálam is betelik a pohár. Mi vagyok én, mások lelki papírzsepije?
2011. ápr. 13. 01:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Gonosz a világ,és nehéz az élet. Az a baja az embereknek. Legközelebb ha valaki elkezd neked panaszkodni a leírt utolsó 3 mondatodat neki mondd el,és ne ide írd le,vagy csak egyszerüen udvariasan mondd hogy nem érsz rá beszélgetni,és hagyd ott... :-)
2011. ápr. 13. 01:25
 2/12 anonim ***** válasza:

Ne ilyen emberekkel vedd körbe magad.

Ha pozitiv emberek vannak körülötted, sokkal szebb az élet:)

2011. ápr. 13. 01:27
 3/12 A kérdező kommentje:
Ebben igazatok van mindkettőtöknek. A legrosszabb az egészben, hogy sajnos mivel én benne vagyok a dolgokban, ezért nem tudom olyan jól átlátni a helyzetet, mint egy kívülálló. Ha kívülről szemlélném a dolgokat, akkor biztosan tudnám, hogy mit kell tennem. Így meg azt se tudom, hogy hol áll a fejem, nemhogy még okos, értelmes döntést hozzak. Ha tudnám, hogy átmeneti helyzet az egész, akkor talán nyafogás nélkül átvészelném. Csak sajnos már tart egy ideje, és ezért én is inkább egyre jobban lehangolódom.
2011. ápr. 13. 01:39
 4/12 anonim ***** válasza:

Pedig panaszkodni nem érdemes, csak sokan nem tudják.

Az emberek többségét egyáltalán nem érdekli, a maradék pedig kárörvend.

2011. ápr. 13. 03:00
 5/12 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom.
2011. ápr. 13. 03:03
 6/12 LeeWie válasza:
Nem tudom.. Értem a gondodat, félre ne érts! Én egy olyan ember vagyok, akinek zsibbad a feje a vigyorgástól. Lehet nem vagyok 100-as, de komolyan. Ha tetszik valami akkor 10 percig is röhögök egyhuzamban. A gondjaimat feélreteszem máskorra, pl takarítás közben agyalok rajta, vagy ha egyedül vagyok és unatkozok csak bámulom a tv-t. Persze másokkal is beszélgetek, de nagyon szűk körben terhelem az embereket, pedig elhiheted, van elég bajom!! De ha egyszer úgysem udom szimpla agyalással meg világfájdalommal megoldani akkor mit nyüstöljem mgam napokig és másokat is. Az én logikám szerint: Akik velem találkozni akarnak, azok biztos nem azért, hogy 2 órát bezsélgessünk majd együtt vágjuk fel az ereinket. Na szóval értitek! Emberek! Tanuljatok meg nevetni! Mindig van valami vicces a világban! :) Ja és egy jó sztori. Egy sikeres állásinterjúról mentem hazafele. 1 éve voltam munkanélkül, jövőhéten kezdek. Leültem egy bácsi mellé, és lelkesen elmeséltem mennyire örülök. És azt modnta, hogy ezt jó hallani, mert mindenki csak arról beszél hogy itt fáj, ott fáj, ez ross, az rossz. :)
2011. ápr. 13. 06:29
 7/12 anonim ***** válasza:
92%
Te is itt panaszkodsz, nem?
2011. ápr. 13. 06:59
 8/12 A kérdező kommentje:
De igen. Sajnos már odáig jutottam, és ez magamnak se tetszik. De azért már van egy tűréshatár, amit még én sem bírok elviselni, és azt hiszem most épp ahhoz közeledek. Ezért várom a tanácsaitokat, a hozzászólásaitokat, mert nem szeretnék még jobban rászokni a panaszkodásra..
2011. ápr. 13. 16:02
 9/12 A kérdező kommentje:

ma 06:29 Ebben egyetértetek a bácsival, és szívből örülök, hogy ilyen a hozzáállásod a dolgokhoz. Már magában az is felüdítő, hogy ezt velem is megosztottad.

Én meg csak itt zsörtölődök és aggodalmaskodok már mindenen, mert úgy érzem, hogy már koránt sem kiegyensúlyozott az életem. Zavar, hogy nem tudom, hogy mikor savanyodtam így be. Hidd el, hogy én is tudtam nevetni dolgokon, és nem siránkoztam, meg kötözködtem, mint mostanság. Nem tudom mi történhetett velem, de már számomra is elég elviselhetetlen állapot. Ez ellen szeretnék valamit tenni és első lépésként azért gondoltam, hogy kiírom erre az oldalra, hátha kapok valami használható tanácsot.

2011. ápr. 13. 16:08
 10/12 LeeWie válasza:
Erre használható tanácsot nem adhatok. Nem tudom mi történt Veled és Te sem tudod, mi történt velem. Maradjunk annyiban, hogy midnenkinek a saját gondja a legsúlyosabb, de gondolj bele abba, ha lenne egy piac, ahol az emberek a saját gondaikat tehetnék ki standokra és mások megtekinthetnék az élete súlyos pillanatait, gondjait, lehet ezrek elfutnának mások gondjai előle. Mindenki foglalkozzon a saját gondjával, mert ha másokéval van elfoglalva pluszba, csak megőrül. Lazíts 1-2 napot. Lehet olyan helyzetben vagy, hogy nem tudsz, de próbálj meg kikapcsolni és nem gondolni még a saját gondjaidra sem, és akkor talán könyebb lesz az akadályokat venni egy relax-hétvége után. Ha megeteheted, menj el uszodába polgárpukkasztani és az öreg nénik mellett ugrálj be a vízbe utána meg nevess a zsörtölődéseiken vagy bármi ilyesmi. Akár telefonbetyárkodhatsz is, amit én nem szoktam, de kifejezetten szórakoztató volkt amikor engem felhívtak utcatelefonról a haverok, hogy ők a pannon társaságától keresnek engem, és arról szeretnének érdeklődni, hogy az akkumulátortöltőm eléri-e a 2 méteres EU-s szabványt. Vagy az én hobbim: sportlövészet ;) Tuti elfelejted mi a nyűgöd, kimenni az erdőbe célokkal és lődözni. Szállj fel egy olyan buszra, amerre még nem jártál, vegyél a végállomásig egy jegyet, és nézelődj, aztán ha lezsálltál igyeál megy egy kávét és menj haza. Bámészkodj. Az is OFF gomb az embernél. Amikor még sulis voltam, és várni kellett a buszomra, kiültem a pályaudvarra és azt néztem milyen fura népek vannak. Ez is egy olyan figyelemelterelő-hadművelet, ami kicsit kikapcsol, és nem kerül pl pénzbe. Az olyan barátok, akik pedig terhelnek, ritkítsd a találkozó, vagy hívd el őket és zúdítsd rájuk a saját gondodat és meg se hallgasd őket, meglátod egy idő után befejezik a nyervogást :) És ne felejsd: Kezd a napot mosolyogva és éld túl! Egyébként változott a programom, és ma kezdek, most pakolom a holmijaimat, megyek hétvégére dolgozni pestre. Már nagyon izgulok, párom most ment el nemrég, nagyon fog hiányozni, 8 hónapja élünk együtt, Karácsonykor menyasszony lettem, és tervezzük az esküvőt! De hétfőn már jövök és újra együtt leszünk! Na remélem azért segítettem! Minden jót, sok vigyorgást!
2011. ápr. 15. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!