Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy bújhatnék ki a csigaházam...

Hogy bújhatnék ki a csigaházamból?

Figyelt kérdés

16 vagyok és már nem igazán tudom hogy ki is vagyok.Suliban csak ötöseim vannak, anélkül hogy nagyon megerőltetném magam, úgyhogy szerencsére sok a szabadidőm.Röplabdázni kezdtem, mert azt mondják a sporttól megjön az ember önbizalma, na meg labdarúgó-játékvezetőként dolgozom szezonban.Mégis az önbizalmam sehol, egyre csak lejjebb épül.Néha szeretnék a barátnőimmel elmenni valahova, buliba vagy egy kicsit csak jól érezni magam, de egyszerűen nem megy.Én tényleg szeretnék, de aztán mindig előjön, hogy " de hát nem is tudok táncolni" meg amúgy is, nincs olyan ruhám amit buliba felvehetnék, mert minden ruhában ami tetszik, rondának tartom magam.Ha mégis találok valamit amiben szép vagyok, akkor meg rögtön jön a képzeletbeli pofon, hogy igenis csúnya vagyok, nem vagyok szép Pont.Más ami nagyon zavar, hogy egyszerűen sosem vagyok képes laza lenni.Mindig időpontokhoz kötöm magam, folyton rohanok, mindenhol 20 perccel előbb ott vagyok, és ha valamit csinálok-kiselőadás, dolgozat- az nem lehet más, csakis tökéletes.És ez az életben is így van.Akár a megjelenésem, akár a beszédstílusom...Épp ezért sosem vagyok elégedett, folyton feszült vagyok hogy mikor történik valami amire nem vagyok felkészülve..Ezt már nagyon utálom..De legfőképp...szeretnék már végre egyszer elmenni valahova bulizni.Barátnőim, és korábban kedvesem akivel sokáig együtt voltunk, folyton mondták hogy igenis szép vagyok, meg hogy beképzelt is lehetnék a jegyeim miatt meg ilyesmi, de én ezt nem érzem, és a bókjaik sem használnak.Félek a barátnőim egyszer megunják, majd nem hívnak sehova és a végén le leszek építve.Mit tehetnék?

Egy kétségbeesett 16os

2011. márc. 11. 23:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
31%
Hát nem úgy hogy ide kiírod a böszmeségeidet.
2011. márc. 13. 14:18
 2/16 A kérdező kommentje:
Tanácsot szeretnék, talán ez olyan nagy baj?
2011. márc. 13. 16:21
 3/16 anonim ***** válasza:

szerintem fejleszd az ellenálló képességed a rondaságnak látás vagy nemtom hogy fogalmmazzak ellen,hívd fel most rögtön amint ezt elolvasod a barátnőidet és kérdezd meg elmennek-e veled bulizni!Hívd be ayudat vagy ha van lánytesód akivel jó viszonyban vagy és kérdezd meg melyik ruci áll jobban!Kapcsolódj ki,ilyen könnyű!ha meg rondának hiszed magad,ne érdekeljen!gondolj arra hogy vannak olyan szerencsétlenek is(pl fogyatékosok,bibircsókos banyák) akik nálad 100x rosszabbul festenek!

hajrá!majd írj hogy sikerült-e ;)

2011. márc. 13. 16:26
 4/16 anonim ***** válasza:
szerintem maximalista vagy... talán..ha elöjönnek ezek a rossz érzések akkor is menj el .. próbéűáld ki milyen hátha tetszeni fog
2011. márc. 13. 16:55
 5/16 A kérdező kommentje:
maximalista vagyok, ezt tudom magamról is....talán félek attól hogy valami nem lesz tökéletes a bulin, nem tudom....az ellazulást kéne megoldani, de jó, jövő héten elmegyek:)
2011. márc. 13. 19:16
 6/16 anonim ***** válasza:

Kamaszként tök természetesek ezek a szorongások. Nálad kicsit erősebbek, gondolom, szülői teljesítménykényszer is van a háttérben.

Jó lenne, ha autogén tréningre, jógára, vagy más effélére járnál.

A fiúknak amúgy nem az kell, hogy szép légy, hanem, hogy kedves. A barátnőid meg önmagadért szeretnek, szóval nem fognak leépíteni, fölösleges ezen aggódni.

2011. márc. 13. 20:33
 7/16 anonim válasza:

Szia!

Egy általános problémát fedeztem fel nálad, ami a te korosztályodban eléggé elterjedt dolog. Nem tudod lefogadni önmagad! Tessék megpróbálni elfogadni önmagad, senki sem tökéletes, így nyílván Te sem vagy az, de ha a volt barátod, és a barátnőid szeretnek / szerettek úgy ahogy vagy, akkor azért csak nem vagy olyan borzasztó, nem de?:)

Az pedig, hogy tökéletességre törekszel, szerintem normális dolog, illetve nem azt mondom, hogy általános dolog, mert nem mindenki ilyen, de vannak olyan emberek, akik tökéletességre törekszenek, és ez nem rossz tulajdonság, az viszont rossz, hogy idegeskedsz és feszült vagy amiatt, hogy esetleg valami nem sikerül. Nemkell aggódni, ha aggódsz nem lesz semmivel jobb, meg ha idegeskedsz akkor sem, inkább csak roszabb. Bár tudom, könnyű ezt így mondani, de én egy eléggé mérgelődős ember voltam, de sikerült meg változnom, csak akarni kell!

Szóval csak nyugalom! :)

Buli témához annyit szólnék, hogy nem kell stresszelni, hogy most jajj nem tudok táncolni, hát istenem, én sem tudtam, mégis el jártam, és jött minden magától, meg ismertem új arcokat, jó volt a hangulat, tánc nélkül is. :) Igaz volt egy buli, amikor kicsit ittam (nem vagyok alkoholista, életemben 3x rúgtam csak be :)), és ennek hatására késztetést éreztem arra, hogy táncoljak, aztán az lett a vége, hogy mindenki engem tapsolt, meg 4 csaj odajött hozzám táncolni, és mondták, hogy milyen jól tolom, stb... Azt azóta sem tudom, hogy azért mondták, mert tényleg jó volt, vagy azért, mert olyan ciki volt, és a röhelyesség miatt, bár szerintem az utóbbi, de mindegy is, a lényeg, hogy jól éreztem magam. :D

Egy szó mint száz, csak nyugalom, és lazaság!

Remélem legalább egy keveset tudtam segíteni!

18f

2011. márc. 13. 20:51
 8/16 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló: Igen, segítettél, ahogy a többiek is, köszönöm!:)

Megpróbálom elkezdeni valahol, ki tudja sikerül e...

2011. márc. 13. 21:13
 9/16 anonim ***** válasza:
Igazából könnyű dolgod van. Fogd fel úgy: vannak barátaid, akik kiállnak melletted. Valójában szerencsés vagy, és irigylésre méltó, az alapján, amiket itt elolvastam. Nem értem, miért nem mész el az első adandó alkalommal, amikor bulizni hívnak. El kell kezdened valamikor. Bárhova hívnak, menj. Hidd el, nem olyan rémes, mint gondolnád. Ne táncos helyre menjetek, inkább ivós helyre. Nemsokára nyár, ott van a gödör, Erzsébet tér, fesztiválok... Nem kell semmitől félned, hiszen ott vannak veled a barátaid. Sokaknak azért esik nehezükre ez az éjszakai élet megkezdése, mert nincs kivel menniük és ekkor jönnek rá, hogy igazából nincsenek barátaik.
2011. márc. 14. 01:20
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
képet nem tudsz magadról belinkelni? :$ amugy szerintem meg használd ki az életed és azt, hogy csak ötöseid vannak, és majd viheted is valamire az életben :) engedd el magad, légyszives. :)de szerintem ez kamaszként természetes. a barátnőid meg jófejek, és ha igazán szeretnek, és segíteni akarnak akkor nem figják ezt megunni. csak lazán :) hajrá :)
2011. márc. 14. 12:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!