Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan szoktathatom át magam...

Hogyan szoktathatom át magam a korai kelésre?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy minden suli amit megjelöltem baromi messze van. Ha felvesznek akkor nem elég 3/4 7-kor kelni...Szerintem 6-kor, vagy 1/2 6-kor kéne hogy biztos beérjek, de egyszerűen képtelen vagyok olyan korán felkelni... Tippek?
2009. febr. 19. 09:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

xD én is igy jártam, a suliba ahová mentem rosz volt az öszeköttetés, hogy 7-re oda érjek az 5:45-ös busszal kellet mennem, azt jelentette hogy 5kor keltem, 5:25-kor már indultam...

Semmit nem birsz tenni, első héten majd el alszol az órákon, utánna belejösz, de ha nem alszod ki magad elavulsz, egész napjaid rosszak lesznek a kedveddel együtt, nagyon rosz dolog én 1-2 hónapig 10-11 körül mentem aludni, utánna rájöttem hogy igy nem mehet és elkezdtem korán aludni, 7-8 körül már ágyban voltam, szivás de ez van....

2009. febr. 19. 10:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Este korábban kell lefeküdnöd, és reggel ha felkelsz, igyál kávét vagy energiaitalt. Vagy ha van időd, zuhanyozz le. Gondolom szeptemberben fogsz kezdeni, addig még ott a nyár. Nyáron húzd fel az órád egyszer mondjuk 6:15-re, és kelj fel. Menj boltba, reggelizz meg, ment sétálni, takarítsd, stb. Aztán egy hét után kelj fel 6kor, utána egy hét múlva 5:45kor, és így tovább míg megszokja a szervezeted a korán kelést. Ha szeretnél a nyáron pihenni, csinálhatod ezt az utolsó héten is. És vegyél egy megbízható ébresztőórát, ha a mobilod használod, akkor sem baj ha 2 dolog ébreszt. :)

2009. febr. 19. 10:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
1. vok, és a 2.-nak igaza van, elfelejtettem, egy Redbull vagy Guarana sokat segit....
2009. febr. 19. 10:41
 4/10 anonim ***** válasza:
38%
Add fel haver és válassz másik sulit;))
2009. febr. 19. 11:42
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A 2. vagyok! :) Köszi! Én Hell-t ittam a suliban, de ha tudtam, vettem fél literes Adrenalint, az is segít. Arra figyelj, hogy napi 1nél többet ne igyál.

Amúgy ha TG-s energiaitalt iszol, vagy Max-ot, vagy akármilyen NoName energiaitalt, a koffeintartalom akkor is magas, tehát az, hogy mi van a dobozon az mind1, a tartalma a lényeges.

2009. febr. 19. 11:50
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 4:30-kor kelek :D! De én eleve egy elég pörgős személy vagyok, szal én bírom :D! Barátnőm nehezebben! De előbb-utóbb úgyis belejössz, sztem! mint előttem is írták feküdj le hamarabb :P.
2009. febr. 19. 13:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
mivel muszáj lesz felkelned, ezért felkelsz, és egy idő után (lehet 1 hét, 1 hónap) úgyis átáll a szervezeted!!! én kb 10éve nem keltem 9előtt, most két hónapja 5.50kor kelek.... még mindig nem egyszerű, de kezdem megszokni:) de az éjfél előtti alvást ne sokszor hagyd ki!
2009. febr. 19. 13:57
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

én is korábban kelek most, mint eddig keltem, vagy fél órával. Nem sok, tudom, de reggel 7 előtt igenis számít minden perc!

Sajnos már nem elég, ha éjfélkor lefekszem, mert napközben olyan hulla vagyok, és olyan hamar elfáradok, h nem bírom. Ezért már korábban lefekszem, a kitűzött cél: 11 előtt ágyba kerülni!

Amúgy az is segít, ha fokozatosan állítod korábbi időpontokra a kelést, és megpróbálod rövidebb időbe besűríteni a reggeli teendőidet. Nekem eddig mindig volt itthon indulás előtt 1 órám. Most már fél órával beérem, annyi áll rendelkezésemre, fél órával tovább aludhatok.

Nem javaslom a kávét vagy energia-italt, mert könnyen rászoksz, és nehezebb lesz róla leállni, meg hozzászokik a szervezeted, és egy idő után az sem fog segíteni.

Inkább tényleg tusolj reggel, és hagyj minél kevesebb dolgot reggelre. Légy "induláskész" már korábban :)

2009. febr. 19. 14:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok és ja mkegint csak a 2. pártolom :), én is ittam sokfélét csak legyen ütős az a fő :D :)
2009. febr. 19. 18:30
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én bejárós vagyok.Már 3-om éve hétköznap 5:50 6 óra között kelet fel.Nekem nem igazán sikerült átállnom,borzasztóan utálok ilyen korán kelni.Csak hát muszáj, ezért felkelek,de nem szívesen,és nagyon nehezen.Amit tehetsz,hogy könnyebb legyen a dolgod,hogy időben lefekszel aludni.Én még azt szoktam csinálni,hogy reggel zenét hallgatok,attól kicsit felébredek,és az ébresztőórám mindig fél órával korábban ébreszt,hogy legyen időm még fetrengeni és ébredezni.

Én a felkeléssel úgy voltam,hogy elinte könnyen ment,aztán egyre nehezebben,mert akkor kipihent voltam,most már sajnos nem vagyok az.

2009. febr. 19. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!