Hogyan szoktathatom át magam a korai kelésre?
xD én is igy jártam, a suliba ahová mentem rosz volt az öszeköttetés, hogy 7-re oda érjek az 5:45-ös busszal kellet mennem, azt jelentette hogy 5kor keltem, 5:25-kor már indultam...
Semmit nem birsz tenni, első héten majd el alszol az órákon, utánna belejösz, de ha nem alszod ki magad elavulsz, egész napjaid rosszak lesznek a kedveddel együtt, nagyon rosz dolog én 1-2 hónapig 10-11 körül mentem aludni, utánna rájöttem hogy igy nem mehet és elkezdtem korán aludni, 7-8 körül már ágyban voltam, szivás de ez van....
szia!
Este korábban kell lefeküdnöd, és reggel ha felkelsz, igyál kávét vagy energiaitalt. Vagy ha van időd, zuhanyozz le. Gondolom szeptemberben fogsz kezdeni, addig még ott a nyár. Nyáron húzd fel az órád egyszer mondjuk 6:15-re, és kelj fel. Menj boltba, reggelizz meg, ment sétálni, takarítsd, stb. Aztán egy hét után kelj fel 6kor, utána egy hét múlva 5:45kor, és így tovább míg megszokja a szervezeted a korán kelést. Ha szeretnél a nyáron pihenni, csinálhatod ezt az utolsó héten is. És vegyél egy megbízható ébresztőórát, ha a mobilod használod, akkor sem baj ha 2 dolog ébreszt. :)
A 2. vagyok! :) Köszi! Én Hell-t ittam a suliban, de ha tudtam, vettem fél literes Adrenalint, az is segít. Arra figyelj, hogy napi 1nél többet ne igyál.
Amúgy ha TG-s energiaitalt iszol, vagy Max-ot, vagy akármilyen NoName energiaitalt, a koffeintartalom akkor is magas, tehát az, hogy mi van a dobozon az mind1, a tartalma a lényeges.
én is korábban kelek most, mint eddig keltem, vagy fél órával. Nem sok, tudom, de reggel 7 előtt igenis számít minden perc!
Sajnos már nem elég, ha éjfélkor lefekszem, mert napközben olyan hulla vagyok, és olyan hamar elfáradok, h nem bírom. Ezért már korábban lefekszem, a kitűzött cél: 11 előtt ágyba kerülni!
Amúgy az is segít, ha fokozatosan állítod korábbi időpontokra a kelést, és megpróbálod rövidebb időbe besűríteni a reggeli teendőidet. Nekem eddig mindig volt itthon indulás előtt 1 órám. Most már fél órával beérem, annyi áll rendelkezésemre, fél órával tovább aludhatok.
Nem javaslom a kávét vagy energia-italt, mert könnyen rászoksz, és nehezebb lesz róla leállni, meg hozzászokik a szervezeted, és egy idő után az sem fog segíteni.
Inkább tényleg tusolj reggel, és hagyj minél kevesebb dolgot reggelre. Légy "induláskész" már korábban :)
Én bejárós vagyok.Már 3-om éve hétköznap 5:50 6 óra között kelet fel.Nekem nem igazán sikerült átállnom,borzasztóan utálok ilyen korán kelni.Csak hát muszáj, ezért felkelek,de nem szívesen,és nagyon nehezen.Amit tehetsz,hogy könnyebb legyen a dolgod,hogy időben lefekszel aludni.Én még azt szoktam csinálni,hogy reggel zenét hallgatok,attól kicsit felébredek,és az ébresztőórám mindig fél órával korábban ébreszt,hogy legyen időm még fetrengeni és ébredezni.
Én a felkeléssel úgy voltam,hogy elinte könnyen ment,aztán egyre nehezebben,mert akkor kipihent voltam,most már sajnos nem vagyok az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!