Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehetek Stand Up Comedys?

Hogyan lehetek Stand Up Comedys?

Figyelt kérdés
Van hozzá tehetségem, mondjuk még fiatal vagyok, de szerintem simán tudnák olyan vicceket mint amilyenek vannak a tvben.
2011. márc. 3. 19:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmi sem tart vissza téged, a Frizbi c. műsorban nem rég volt egy válogatás, oda is lehetett jelentkezni, de ha minden igaz, lesz Showder klub az RTL klubon, oda is tudsz jelentkezni, bár az Esti showder is megteszi, ha bírod Fábryt. Ha meg Debreceni vagy, vagy ha a közelében laksz, akkor a Comedy Central-nál is tudsz jelentkezni.

Kell még több?

2011. márc. 3. 20:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha tényleg tehetséges vagy és van időd szaladgálni és keresni lehetőséget akkor hamarosan 'felfedeznek' sok sikert ;)
2011. márc. 5. 20:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Godot Dumaszínház, Félőrültek éjszakája.
2011. márc. 5. 21:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Vagy lehet az is, hogy felteszel magadról egy videót a Youtube-ra és ha tetszik az embereknek, akkor a Facebook-on is ajánlják egymásnak.

Igen, a kezdet nehéz, meg van egy szűrő is, mert azért, nem mindenki képes rá (hiába azt gondolja). Azért le kell szögezni, nem hiába mondják azt, hogy ebből nem lehet annyira jól megélni, mert nem árt emellett egy igazi meló.

2011. márc. 5. 22:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Godot Dumaszínház, Félőrültek éjszakája.
2011. márc. 5. 22:11
 6/7 anonim ***** válasza:

A legjobb választás a Budapesti Godot Dumaszínház. Javaslom, hogy menj el néhány előadásra, mert amit a tv-ben látsz, az megrendezett stand up, nem az igazi, klassz előadás. Hónapokkal előre letesztelik a poénjaikat, tökéletesítik és úgy viszik oda.

Az igazi dumaszínház jobb. A fellépő sokkal közvetlenebb a nézőkkel. Az ottani poénok nem ütnek akkorát, mint a tv-ben, de ennek ellenére mégis sokkal közvetlenebb, szórakoztatóbb, mint bármelyik Showder Klub-os 10 perces megrendezett stand up.

Mindenképp menj el 4-5 előadásra. Nem olyan drága a jegy, csak előre le kell foglalni. Így lesz alkalmad látni, hogyan is csinálják a profik.

Időnként van a Fiatal Félőrültek Fesztiválja. A dumaszínház honlapján fenn vannak a pontos adatok. [link]

Itt van egy meghallgatás, 20 percig kell nyomni, ha tetszik nekik, akkor a stand up-osok között időnként felléphetsz a Godot Dumszínházban. Ha igazán jó vagy, észre fogák venni. Lehet, hogy azóta megváltoztatták a szabályokat: 5 percig nyomhatod, és ha a közönségnek nem tetszik, akkor leinthet a színpadról. Lehet, hogy újabban így csinálják. Olvass pár interjút a stand uposokkal, nézz videót, amiben kicsit az egész hátterébe betekinthetsz.

Litkay Gergő, Aranyosi, Csenki igazán jó mentorok. Segítenek tökéletesíteni az előadásokat. Lényeg a lényeg: ha oda bekerülsz, akkor megnyílhat előtted az út.

Én is fontolgatom a dumaszövegírást. Gyűjtöttem pár elég jó poént, majd a nyáron össze kovácsolom egy jó fél óra stand up-ra.

Ha valami konkrétabb érdekel, kérdezz nyugodtan, ezen a téren tájékozott vagyok.

2011. máj. 7. 15:11
 7/7 anonim ***** válasza:

És még valami:

Előttem azt írták, hogy az Esti Showder-be menj.

Oda nem tudsz jelentkezni. Oda hírességeket hívnak, szintén 2 hónappal előre összeülnek, poénokat szednek össze és az adásban úgy előadják, mintha nem is találták volna ki. Spontánnak tűnik az egész. Oda akkor kerüsz be, ha Fábry nagymester figyelmét felkelted. Ő is nagyon rendes ember.

2011. máj. 7. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!