Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek van összefüggés a...

Szerintetek van összefüggés a név és a személyiség között?

Figyelt kérdés
2011. febr. 21. 00:55
1 2
 1/17 anonim válasza:
20%
Van. Én Niki vagyok és olyan Nikis vagyok.
2011. febr. 21. 01:14
 2/17 anonim ***** válasza:
61%

Én meg Niké vagyok és Nikés vagyok :D

Amúgy szerintem van, már gondolkoztam így ismerös körben, h szinte mindenkire illik a neve, magához a személyiségéhez. Tehát szerintem van.

2011. febr. 21. 02:03
 3/17 anonim válasza:
100%
Válassz egy jó nevet, változtattasd meg aztán majd azzá válsz:D.
2011. febr. 21. 03:05
 4/17 anonim ***** válasza:
60%

Van!

A logikája (szerintem):

A szülők olyan nevet adnak a gyereküknek, amit szeretnek, és így olyanra is formálják...

Ha "x" név pl. egy macsós jellegű tulajdonságot takar, és az tetszik a szülőknek, akkor az azért lehet, mert a szomszédban lakó "x" szimpatikus nekik.

Ezt a nevet adják a születendő gyereknek, majd akarva, akaratlanul, úgy neveleik fel, hogy felnőve ő is a névre jellemző tulajdonságokat fogja mutatni.

Amennyiben valakire "nem illik" a neve, és nevet szeretne változtatni, az már a saját elképzelését tükrözi.

Ha megváltoztatja "y-ra", azt azért teszi, mert az a név tetszik neki a hozzá tartozó tulajdonságokkal együtt és úgy gondolja, sokkal jobban megvalósíthatja magát az új nevével.

Persze vannak kivételek és ez csak az én véleményem...

2011. febr. 21. 05:05
 5/17 anonim válasza:
83%
Akkor ezért sexys minden Niki,Liza,Vivi. Akkor én is ilyen neveket adok gyermekeimnek.
2011. febr. 21. 09:19
 6/17 anonim ***** válasza:
47%
Van. Ahogy mondani szokták: nem az ember választja a nevet, hanem a név az embert. Amúgy nektek is feltűnt már, hogy a renáták szinte kivétel nélkül komoly intellektuális kihívásokkal küzdenek?
2011. febr. 21. 18:43
 7/17 anonim válasza:
46%
Nekem már igen.
2011. febr. 21. 20:36
 8/17 anonim ***** válasza:
Én Majás Maja vagyok:)
2011. febr. 21. 20:40
 9/17 anonim ***** válasza:
Én Renáta vagyok, és illik is rám. De láttam már olyat, hogy valakire totál nem illett a neve. Pl. egyszer az egyik osztálytársamat Bernadett-nek hívták, és totál nem olyan volt mint egy tipikus Bernadett.
2011. febr. 22. 17:58
 10/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ez hülyeség, ilyen nincs.
2011. febr. 24. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!