Szerintetek van összefüggés a név és a személyiség között?
Én meg Niké vagyok és Nikés vagyok :D
Amúgy szerintem van, már gondolkoztam így ismerös körben, h szinte mindenkire illik a neve, magához a személyiségéhez. Tehát szerintem van.
Van!
A logikája (szerintem):
A szülők olyan nevet adnak a gyereküknek, amit szeretnek, és így olyanra is formálják...
Ha "x" név pl. egy macsós jellegű tulajdonságot takar, és az tetszik a szülőknek, akkor az azért lehet, mert a szomszédban lakó "x" szimpatikus nekik.
Ezt a nevet adják a születendő gyereknek, majd akarva, akaratlanul, úgy neveleik fel, hogy felnőve ő is a névre jellemző tulajdonságokat fogja mutatni.
Amennyiben valakire "nem illik" a neve, és nevet szeretne változtatni, az már a saját elképzelését tükrözi.
Ha megváltoztatja "y-ra", azt azért teszi, mert az a név tetszik neki a hozzá tartozó tulajdonságokkal együtt és úgy gondolja, sokkal jobban megvalósíthatja magát az új nevével.
Persze vannak kivételek és ez csak az én véleményem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!