Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Magyar himnusz? Felmérés ki,...

Magyar himnusz? Felmérés ki, hogy van vele? Olvasd el légy szíves!

Figyelt kérdés

Ez kényes kérdés számomra, magyar vagyok és büszke rá! Munkámban, felfogásomban, mindenben büszke vagyok magamra mint magyar...

A kérdésem egy észrevételre alapul:

Észrevettem magamon, hogy mint jó gyerek régebben minden alkalommal mikor a himnuszt énekelték mellettem, akkor én is énekeltem! Olyankor még nagyobb büszkeség töltött el ahogy énekeltem. Rádöbbentett arra, hogy mennyire büszke lehetek rá, mennyire büszke lehetek a származásomra...

Ezt sokan ismerik szerintem...

Az elmúlt években minden alkalommal mikor a himnusz éneklésére kellene rávennem magam, mindig összeszorul a szívem és már nem tudom elénekelni... Eszembe jut minden ami az országban történik, eszembe jut az a sok rossz amit tesznek velünk és rájövök arra, hogy már nem ugyanaz az országunk... És ez annyira hatással van rám, hogy szinte szégyenlem, mint magyar azt, hogy nem vagyok képes rá... Nem vagyok képes a himnuszunkat elénekelni! Nem jutok szóhoz, nem jön ki a számon úgy a hang mint régebben... Kíváncsi lennék arra, hogy mások is vannak-e így, hogy régebben énekelték, de ma már nem... Vagy most is éneklik, de máshogy és másmilyen érzelmekkel! Számolom a hozzászólásokat és %-osan levezetem ki milyen választ ad. Szeretnék egy közvélemény kutatást elvégezni! Csak úgy magamnak. MEGKÖSZÖNNÉM HA NEM LENNE VITA ÉS NEM OFFOLNÁTOK! Egyenes válaszokat kérnék! Köszönöm!

2011. febr. 18. 21:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
nekem nincs vele semmi bajom. De a német és ruszki himnuszt lb. 100x szivesebben hallgatom.
2011. febr. 19. 19:01
 12/13 anonim ***** válasza:
Én gyerek koromtól kezdve így általános iskola 1. osztály nyűgnek éreztem! Siralmas, szó szerint! Ha himnusz az miért ilyen? Annak igenis buzdítónak, büszkének, vidámnak, dallamosnak kéne lennie. Míg a milyenké annyira elszomorító! Szilveszterkor álltunk, hallgattuk és én elsírtam magam. Minden szó léket vágott a szívemben! Iszonyatosan imádom a hazám, verem a mellkasom, hogy magyar vagyok. De a himnusz elszomorító.
2011. febr. 19. 20:31
 13/13 anonim ***** válasza:

Én mindig politikától függetlenül megtisztelem a magyar Himnuszt azzal, hogy állok csöndben. Énekelni nem tudom, mert nagyon magas, és csak nyikorognék.

Tartalmilag viszont nem szeretem, mert túl negativ, azért tisztelem, mert ez a himnuszunk, de ha valami pozitiv lenne, annak jobban örülnék.

2011. febr. 19. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!