Felmérés: véleményetek szerint mennyire befolyásolják a szülők gyermekük életét?
Mennyire tehetnek a gyermek jövőjéről a szülők, mennyire számít a neveltetés a jövőbeli karrier/személyiség/tudás/stb. szempontjából, mennyire lehet hibáztatni a szülőt a nem kívánt eredményekért ? Illetve mennyire felelős a gyerek - majd a későbbiekben felnőtt- saját fejlődéséért és életstílusáért ?
Egyedi és önállló véleményekre, illetve tapasztalatokra vagyok kíváncsi
Nevelés kérdése. Engem hagynak kibontakozni. Azt csinálok, amit akarok, mert "felelősség teljesre" neveltek.
Szerintem az én szüleim most csak anyagiakban támogatnak,
mást mindent magamtól csinálok.
De ez szülőtöl is függ. Van, akinek megtiltanak mindent egy bizonyos korig, és utána egyből minden jöhet. Hát az a gyerek mindent kipróbál és nem lesz jó vége. Pláne, hogyha 17 éves koráig volt megtiltva minden neki.
Van, akinek semmitsem engednek meg és mégis megcsinálja, titkolózik. Na azsem egy jó megoldás.
Az utóbbi két esetben igenis befolyásolja (rosz irányba) a gyerek életét, viszont az én szerencsés helyzetembe ennek az ellentéte tapasztalható:)
Mindenképpen befolyásolya csak nem mindegy, hogy milyen irányba.
Szerintem befolyásolja a szülő a gyereket. Egy osztálytársam például igencsak gazdag családból származik és mindig úgy nevelték hogy "ne keveredjen a pórnéppel". Engem arra neveltek, hogy mindig magam ítélkezzem, hogy mi helyes és mi nem. Így nem tőlük kapom a pofonokat, hanem az élettől. És bizony már kaptam és viszonylag normálisnak érzem magam, belekóstoltam már majd' minden szerepbe, a szüleim mindig támogatnak, remélem ez mindig így marad.
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!