Mi a véleményetek ezekről az idéztekről?
Légy szives mellözd a csúnya beszédet és az ócsárolást! Csak öszintén!
1. Az emberek mindig azt kérdezik tőlem, mi lesz, ha nem válik valóra az álmom, akkor hogyan fogok megélni? Kell egy másik cél is: az átlagember célja.
Az én válaszom: Ha nem élhetem az álmaim, inkább nem akarok élni!
Ezt akarják az emberek, átlagossá tenni engem.. Mert ha olyan leszek, mint mindenki, gyenge leszek és le tudnak győzni engem!
2. A müvészetben nem arra kell törekedni, hogy tökéletes legyen, és nem azon kell gondolkodni, hogy vajon jó-e és tetszik-e másoknak amit csinálsz... Nem, az hazugság, nem pedig müvészet! A müvészetben csak az számít, hogy igazán, teljes sziveddel szeresd, amit csinálsz! Alkotni ésszel nem lehet, csak szívvel..
3. Utálom a kritikát, pedig szükségem van rá!Ha nincs valaki, aki őszinte az emberrel, akkor az ember soha nemlehet a legjobb. Kritikát kapni jó,mert csak így jössz rá a hibáidra és csak így tudsz változtatni,és ezáltal jobb lenni.De ki kritizálta már azt az embert,aki valamit jól csinált?Csak lehajtották a fejüket előtte,mert a kritikák (és nem a megjegyzések!) által sikerült a legjobbnak lennie.Ne félj őszintének lenni!
4. Ne jelentkezz a barátaidnak, ne hívd őket! Várj, amíg ők fognak téged hívni! Ha az lesz a vége, hogy távolabb kerültök egymástól, nem voltak igaz barátok, soha! Mert egy barát mindig kitart és 100 év után is ugyanúgy beszélget veled mint tegnap! Próbáld ki egyszer...
1, hogy még jobban pofára esel
2,a művészet eleve nem az észről szól, pipa
3,ja, de az emberek útálnak őszinték lenni
4,az a barátság, amiről beszélsz, nem létezik.
Na?
nem igazán szeretem az ilyen idézeteket bocs
de a 4. az érdekes , ha már alapból tesztelned kell a barátaidat akkor nem is igaziak
Nah, lehet, hogy a negyedik nem éppen logikus, számomra sem az. Viszont a baráság sokféle lehet, és néha a látszat csal. Megéri gyanakvónak lenni, amig meg nem bizonyosodunk.
Egy kérdés: Vajon van olyan ember, aki akkor is mellettünk áll mikor mély depresszióba esünk? Mert engem akkor mindenki elhagyott...
biztos van , de velem is pont ez volt
amikor nincs semmi gond vagy nekik kéne valami akkor persze kellek , amikor meg nekem kéne egy kis lelki támasz akkor hohó erre nincs időnk :(
Szia, vén csóka vagyok már, de kellőképpen filozofikus gondolkodású, tetszett a kiírásod, próbálok rá válaszolni:
1. Teljesen egyetértek veled, annyiban nem, hogy nem tudom elfogadni azt a kitételt, hogy "...inkább nem akarok élni". Nekem inkább az a filozófiám, ahogy Csernus is mondja, hogy mindenért meg kell küzdeni. Ha úgy fekszel le, hogy nem érted el a célodat, de MINDENT megtettél, akkor nyugodt a lelkiismereted. Ha nem tettél meg mindent az álmaidért, céljaidért, az negatívan befolyásolja az önértékelést. Ugyanakkor én is azt mondom, hogy tegyünk meg mindent, mi, akik nem akarunk átlagosak lenni, hogy ne is tudjon minket senki azzá tenni. Én is szeretek különbözni és nem szeretem a földhözragadtságod, konvenciókat.
2. Igaz, de arra kell vigyázni a kizárólag öncélú művészettel, hogy nem biztos, hogy másnak is tetszeni fog. Akkor helytálló az állásfoglalásod, hogyha ezt nem is várod el.
3.Kétféle kritika létezik: az építő és a romboló. Az építőt szeretjük, mert tovább kell látni a hirtelen pillanatnyi kellemetlenségen a jobbá válás érdekében. De a rosszindulatú, megalázó, "oltogató", ítélkező, minősítő "kritikákra" aligha van bárkinek is szüksége.
4. Én nem hiszek a feltétel nélküli igaz barátságban. Én inkább abban hiszek, hogy minden emberi kapcsolatba annyit szabad "beletenni", amit "ki is tudsz venni" belőle. Másik tételem: élj elvárások nélkül. Én amióta így állok az ismerősökhöz, sokkal jobb az életem. Mindazonáltal igaz amit írsz, mert amióta pl karácsonykor nem küldözgetek emaleket, pénzért smseket és levelet, jobban érzem magam. Aki nekem küld, annak válaszolok természetesen.
38f
1. tökéletesen egyetértek. de szerintem nem azért tesznek általánossá mert le akarnak győzni... egyszerűen birka szellem van, és úgygondolják gyakran nekem lesz jobb ha én is követem a nyájat. Ez leggyakrabban gondolkodásban nyilvánul meg, ersze cselekvésekben is de az már bonyolultabb téma hogy mikor mi a helyes. viszont egyetértek azzal: ha még a gondolkodásomat is korlátozni akarják, ha nem engedik hogy úgy éljem a hétköznapjaimat ahogy én szeretném, és elszakítanak az álmaimért való küzdés lehetőségétől is, akkor nem akarok élni =)
2. true, csak ezt kevés "művész" képes megvalósítani, és a mai világban nem sok értéke van, társadalmilag persze.
3. a normális, segítő kritikát szeretem, és nem vagyok sértődékeny ilyenekre. ha valaki ócsárol azt észreveszem és elhajtom. mert nem mindegy,
4. sajnos az igaz barátság is csak szituációfüggő, pont olyan lerombolható mint az igaz szerelem. Sokan hajlamasoak azt hinni hogy egy igaz barátságban bámit megtehetsz, a másik úgyis megérti: hát nem.
Na akkor gyerünk!
1 ÉLET
Attól, hogy kijelented, hogy ha nem úgy élsz, ahogy akarsz, akkor sehogy, nem szűnik meg az élet.
Élsz, ha akarod, ha nem, ha tetszik, ha nem.
2 MŰVÉSZET
Ha csak neked tetszik valami, az nem művészet hanem hobbi.
3 KRITIKA
Ha utálod, ha nem megkapod. És nem összeszedve értelem szerint. Csak úgy zúdítva a véleményeket, amiben persze Kritika is lesz, de az neked kell értelmezned és kezelned.
4 BARÁTSÁG
Ha mindenki kerülsz lekopnak rólad.
A barátság kétoldalú, ha te nem adsz bele, a másik sem fog.
Aki ennek ellenére körözget körülötted, az nem barát hanem keselyű.
Ha így folytatod, egyedül fogsz élni a vackaid között és azon sírdogálsz, hogy téged senki sem szeret.
Ez csak egy vélemény, csak annyira sarkos, mint a kérdésed
Egyébként mivel foglalkozol?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
A "kritika" szó alatt az épitő kritikát értettem, a "megjegyzés" alatt pedig a rombolót, vagyis a sértegetést. Természetes, hogy én sem engedem meg senkinek, hogy sértegessen.
A barátság az egy nagyon relatív fogalom, ahány ember van, annyi vélemény. Viszont ami nem igaz barátság SZERINTEM, az a sziámi-iker komplexus, ahogy én hívom. Vagyis pl. van két barátnő és minden pillanatban együtt vannak, szinte már nincs is saját véleményük, állandóan utánozzák egymást. Na ez az, ami szerintem egy nagyon üres dolog. A barátság fogalmáról évekig lehetne beszélni.
Jelenleg tanuló vagyok, de író és énekes szeretnék lenni, most is könyvet írok és alapvetően magányos, gondolkodó személyiség vagyok, bár ha valaki szeretne beszélgetni velem, nem vagyok távolságtartó egyáltalán.
A müvészetről még annyit, hogy ez az életem és ebből szeretnék megélni, nem pedig hobbi. Nem várom el, hogy tetsszen másoknak és nem akarok megfelelni sem, de valaki mindig van, akinek tetszik és mindig van akinek nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!