Csupán a kézírásból meg lehet állapítani, hogy férfi vagy nő írta-e azt a pár sort?
Egyáltalán meg lehet különböztetni női és férfi írást úgy, hogy nem tudjuk, hogy melyik nem képviselője írta azt a szöveget, amit mi olvasunk ?
Vannak a hasonlóságok a nők írásai között ? És a férfiaké között ?
Igen, meg lehet. A betűk stílusából... Dőlt, nyomtatott, díszes... stb. De egy egyszerű ember erre nem jönne rá, csak én, Sherlock Holmes! :D
Ha az úgynevezett idealizált férfi típust nézzük, az ő írása eredendően nagyobb nyomatékú volt, hiszen nagyobb fizikai erővel rendelkezett. Az íráskép méretét tekintve kisebb, mert a méret az önmegmutatás, figyelemfelkeltés reprezentánsa, amely nem fér össze a férfiak szerepével. Ő nem akarta külsejét megmutatni úgy, mint egy nő. Ha a vonalvezetést nézzük, az írásvizsgálat megkülönböztet alapvetően ívelt és szögletes vonalvezetést. A tipikus férfiírást (régen) a szögletes, tört vonalak jellemezték, nagy nyomatékkal, kisebb méretben, mint a női írások, amelyek jellemzően ívelt, gömbölyded betűket alkotnak.
Hm, ez nagyon érdekes. Csak nem grafológiával foglalkozol ? :D
Tehát azt mondod, hogy nők és a férfiak másképpen írnak ? A nők gömbölyűbb, a férfiak határozottabb, szögletesebb betűkkel ?
MOndjuk ezt már én is észrevettem. Igazán érdekes.
De ismerek olyan férfit is, aki gyönyörű, gömbölyű betűkkel ír.
Nem, nem grafológus vagyok. Csak érdekelnek az ilyen dolgok.
Nem mindenkire igaz, de átlagban ezek a típusok vannak.
Engem is érdeklnek ezek a dolgok.
Mit gondoltok erről az írásról ? Szerintetek férfi vagy női ?
Mintha a saját kézírásomat látnám... :D
Tuti hogy női.
Mondjuk az én írásomra szinte mindenki (meg én is) azt mondja hogy ránézésre szép,de ha elkezdi valaki olvasni akkor nem mindig sikerül kiolvasni.. :D
De pl. barátom gyönyörűen ír férfi létére,ellen példa nagymamám aki gyönyörűen rajzol,de az írása az valami borzalom..macskakaparás az egész. :)
Köszi, tényleg nő vagyok :D
Akkor ezekszerint "nőies" az írásom. :D
Valamelyik válaszoló megdicsérte, neki üzenem: köszi szépen, de eddig rondának és olvashatatlannak tartották :(
De köszi mindenkinek, aki válaszolt !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!