Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Melyik a jobb szerintetek, ha...

Melyik a jobb szerintetek, ha valamit elveszítesz vagy ha nem is volt a tiéd soha?

Figyelt kérdés
nem konkrét dologra gondolok , csak úgy
2011. febr. 12. 16:55
1 2
 1/15 Ikszdé xD ***** válasza:
Ha nem volt enyém soha, mert ha van valamim ami jó és hozzászokok majd elvesztem az nálam nagyon fájdalmas tud lenni. De ha valamit nem tudom milyen, akkor túlzottan nem érdekel.
2011. febr. 12. 16:59
 2/15 szamóca. ***** válasza:
ha valamiről azt hittem hogy az enyém, de kiderül hogy sosem volt az s nem is lesz:)
2011. febr. 12. 17:00
 3/15 szamóca. ***** válasza:
mmint az a legrosszabb... benéztem a kérdést. mindegy
2011. febr. 12. 17:01
 4/15 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel!
2011. febr. 12. 17:01
 5/15 anonim ***** válasza:
szerintem mindkettő ugyan olyan szar érzés.
2011. febr. 12. 17:17
 6/15 anonim ***** válasza:
Maximálisan egyetértek az elsővel, ugyanígy akartam megfogalmazni.
2011. febr. 12. 17:31
 7/15 anonim ***** válasza:

Erről a "holtteher veszteség" közgazdaságtani fogalom jutott eszembe. Hogy valami azáltal vész el, hogy meg sem termelődik.

Na de a kérdésedre válaszolva:

Elveszíteni rosszabb, ha valami tárgyi dologról van szó.

Mert azért az ember általában megdolgozott.

Persze ha valami kis értékű dolog, akkor könnyebb újra beszerezni és túl lenni rajta. (Igaz egy értéktelen dolog is lehet fontos, ha sok emlék fűz hozzá...)

De nagy dolgot elveszíteni. Például egy lakást. Mondjuk a devecseri emberek, akik elvesztették a házaikat a vörösiszap miatt. Hogyan tudják azt újra felépíteni amiért életen át dolgoztak..?! Ez sokkal rosszabb lehet annál is, hogy én sírok, mert még nincs lakásom. Iszonyú rossz, hogy még nincs. De ha majd lesz és bármi okból "elveszítem" azt, az akkor még borzalmasabb lesz.

És ha emberről van szó? Legyen például a szerelmünk:

Szerintem itt meg az a rosszabb, ha nem lesz enyém soha. Mert ha elvesztem, mert szakítunk, annak többnyire olyan okai vannak, hogy nincs is értelme folytatni, akármilyen fájdalmas is.

Viszont ha reménytelenül szeretünk valakit, azt hisszük tökéletes lenne vele, és ez a hiány sokkal rosszabb.

Igazából embere válogatja, nem tudom.

2011. febr. 12. 17:45
 8/15 anonim ***** válasza:
mondjuk itt ha a vakokat nézzük én nem tudom eldönteni sehogyse ez nagyon jókérdés.
2011. febr. 12. 17:56
 9/15 anonim ***** válasza:
ha vakokról van szó, egyszerű. sokkal jobb nekik, ha vakon születnek, mint ha elveszítenék a látásukat. akik eleve vakok, azok nem látják az élet dolgait, de akik időközben vesztik el, azok mind látják a dolgokat, majd egy pillanattól fogva nem, és ez nekik sokkal szarabb, hogy azokat a dolgokat életükben többé már nem láthatják. de akik eleve vakok, azok soha nem is látták, és nem tudják mit veszítenek ezzel
2011. febr. 12. 18:02
 10/15 anonim ***** válasza:
"jobb a szerelmi bánat mint a bánat szerelem nélkül"
2011. febr. 12. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!