Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Úgy érzem belehalok a bánatba....

Úgy érzem belehalok a bánatba. Ki van még így?

Figyelt kérdés
A bunkók kíméljenek, nagyon rossz passzban vagyok. Nem is tudom van e értelme még itt lenni. Egy éve érzem már ezt. Nagyon rossz érzés. KI van így? És hogy lehet a depresszióból kijönni?
2011. febr. 6. 11:15
 1/10 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem fogot tudni segíteni! :(

Nekem is sokszor volt már ilyen.

Őszinte részvétem.

Gondolkozzz el azon, hogy mi a gond. És tényleg nem lehet megoldani? Ennyire reménytelen a helyzet?

És ne feledd:

Néha mindenkinek szüksége van egy kis segítségre. Valakire, aki ráébreszt arra, hogy a legmélyebb kétségbeesésből is van kiút. Aki emlékeztet rű, hogy képes vagy talpraállni és kűzdeni.

2011. febr. 6. 11:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
én is depressziósnak érzem magam, bár dokinál még nem voltam, de többször is meg akartam már ölni magam,de aztán elhatároztam, hogy... na ez személyes, de nem fogom hagyni, h az élet kibsszon velem
2011. febr. 6. 11:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Mi az oka a bánatodnak?
2011. febr. 6. 11:38
 4/10 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok vele!!!

Én meg próbáltam a depressziómat alkoholba fojtani , de tud úszni a kis dög!!!

Majd az idő lassan gyógyít és az új szerelem!!!!

2011. febr. 6. 11:39
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nagyon nem akarom részletezni a problámámat. Dióhéjba: sokat ccalódtam, nagyon sérülékeny a lelkem, és pár osztálytársam nagyon kicsinált.

2011. febr. 6. 12:02
 6/10 anonim ***** válasza:

Majd elmúlik. Mihelyst kiérsz a kamaszkorból szépen lassan homályba olvad ez a kimerítő érzés... Nekem ugyan soha sem volt ilyen bajom, de a legjobb barátom is nagyon depis pedig neki mindene megvan.. És pont ez okozta számára ezt a "válságot".. Hiába van valakinek kocsija, barátnője, ösztöndíja, barátai... Van mikor már ez is kevés.

S ezt azért írtam le, hogy ne ezekben keresd a hibát. A depressziót rengeteg minden előidézheti és akár egy kis apróság is ki tud rángatni belőle észrevétlenül.

Annyit még levésnék, hogy ez a téli naptalan időszak az embereket nagyon hajlamossá teszi a mélypont elérésére... Emellett az osztálytársak/munkatársak is eléggé ki tudnak készíteni embereket, ha picit érzékenyebbek (gyengébbek)...

Én most elég közhelyes dolgot fogok ajánlani, de remélem hasznos információként szolgál..

Szóval kezdjél bele valami teljesen újba... Vagy olyasmibe amibe már rég bele szerettél volna, csak eddig valamiért nem tetted... S ez jobb volna, ha társasági tevékenység lenne.. Mármint, úgy értem , hogy olyan helyen legyen ez a "valami" ahol olyan emberekkel találkozol akikkel azelőtt még nem! Tehát valami sport, szakkör, túra, egyéb képzések..

Ez most így első látásra lehet eléggé legyintős.. Meg minek, nincs kedvem ilyesmikhez és hagyjál már ezekkel.. DE ez is pont a depresszió egyik tünete... Kedvtelenség.. Nem akarsz semmibe sem belekezdeni, pláne nem valami új ismeretlen dologba.. De a depresszió egy olyan dolog ami annyira alattomos, hogy pont azokat a dolgokat próbálja megszüntetni amikkel ki tudnál belőle jönni!!! És ez a nagy igazság! Önbizalom hiány, pesszimizmus, kishitűség.. Ezeket mind előidézi, hogy nehezebb és nehezebb legyen kitörni belőle..

Ui.: Még egyszer leírom, hogy én sohasem voltam depis! Mindig kitaláltam valamit a magam szórakoztatására. Olyan helyekre verődtem amik még az elején úgy tűntek nem is nekem valók... De aztán mégis csináltam sokáig vagy még mindig folyamatosan és tök jól érzem magam... Feltöltenek energiával! És nagyon jó érzés valamiben örömödet lelni és jónak lenni benne.. Hatalmas már-már robbanásszerű önbizalom növekedést okoz! A barátim körében én vagyok a két lábon járó ego, aki mellett nem lehet unatkozni annyira deviáns más...

2011. febr. 6. 12:52
 7/10 anonim ***** válasza:
Vannak jó barátaid? Ha velük vagy, akkor nem enyhül a bánatod?
2011. febr. 6. 15:16
 8/10 anonim válasza:

hasonló cipőben járok én is ..

szereztem egy nagyon jó barátot nagyon megkedveltem a lányt és csak vele vagyok képes komoly dolgokról beszélni de amióta összejött 1 sráccal akiről nem is mesélt nem tudunk találkozni és csak halogatja a szívem majd kiesik ilyet még nem éreztem senkivel és hiányzik nagyon a közelsége meg ő maga ... fáj de valahogy bele kéne törődni ... már régóta nem tudok este aludni , orvoshoz köv héten megyek . remélem segíteni fog .

jobbulást

22f

2011. febr. 6. 16:55
 9/10 anonim válasza:

szerintem próbálj meg most egy kicsit elszakadni a valóságtól

merülj bele poénos könyvekbe és vicces filmekbe

szard le az osztálytársaidat

próbálj olyan dolgokat csinálni amiket szeretsz

aztán amikor egy kicsit megnyugodtál lelkileg, akkor kezdj visszatérni és tűzz ki magad elé célokat

vagy ami még jobb, egy pszichológus segítene...

2011. febr. 6. 18:29
 10/10 anonim válasza:

próbálj meg megoldásokat keresni a problémáidra

próbálj meg pozitívan gondolkozni, tudom, hogy most nehéz, de segít

ha egy kicsit spirituális vagy, olvass ennek utána:

vonzás törvénye

megváltoztatná az egész életedet! mindent megkaphatsz, amit szeretnél!

2011. febr. 6. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!