Mit tegyek, ha ennyire borzalmasan izgulok?
Figyelt kérdés
15 éves vagyok,és fuvolázni tanulok. Elég sok koncerten lépek fel,és mindig én izgulok a legjobban. Na és most (szerdán) lesz az országos verseny előválogatója! :S Néha már úgy érzem képtelen vagyok kiállni így a színpadra..ott a nézőközönség,a zsűri(!)!! Rettegek,hogy elrontom,belesülök,vagy bármi más..borzalmas..:( egyéb tüneteim: remeg a hangom,izzad az ujjam,és mindenütt,elvörösödök,és kevésbé tudok koncentrálni. Sokan azt mondják,hogy majd kinövöm..hát 6 éve fuvolázom,és úgy érzem egyre inkább izgulok! Van valami tippetek,praktikátok,bármi,ami segítene? Köszönöm mindenkinek! :)2009. febr. 8. 18:42
1/9 A kérdező kommentje:
Ja,és azt kihagytam.hogy nagy vécéznem kell..:S
2009. febr. 8. 18:44
2/9 anonim válasza:
Akaraterő és felfogás kérdése az egész. Főleg felfogásé.
Általában azok az emberek izgulnak leginkább, akik mások elvárásainak akarnak megfelelni. Próbálj meg szerintem önmagadnak megfelelni. Ne törődj azzal, mit gondolnak rólad mások. Ha figyelmen kívül tudod a többi embert hagyni, akkor nem fog zavarni sokezres tömeg sem. ;)
3/9 anonim válasza:
Tipp:Érezd a zenét és az embereket nézd káposztafejeknek!ÉS ami nagyon fontos légy nyugodt és magabiztos!!
4/9 anonim válasza:
van egy hegedűs ismerősöm, aki külföldön végezte az akadémiát, és ugyanez a problémája. elment pszichológushoz, és kiderült, hogy gyerekkorában történt traumák miatt (túlzott szülői elvárások,stb) reagál ˙így. most azon dolgoznak, hogy ez elmúljon, és egész jó úton van.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a bíztató,bátorító válaszokat! :) Lehet,hogy van abban valami,hogy meg akarok felelni másoknak,de inkább csak a fuvolatanáromnak,meg a zsűrinek,meg tényleg jó ha pozitívat gondolnak rólam..meg fogom próbálni ezentúl figyelmen kívül hagyni. Amúgy a szüleim (főként anyukám),mindig mondja,hogy ne izguljak,nem baj ha elrontom,stb,ő bátorít,de néha az kevés..:S Köszönöm mégegyszer! :)
2009. febr. 8. 20:45
6/9 anonim válasza:
es mi tortent megoldottak a problemaid
hogy sikerult a verseny
7/9 A kérdező kommentje:
Ő,igen..valamennyire sikerült leküzdenem drukkot. És nagyon jól sikerült a verseny:D
2009. ápr. 9. 13:42
9/9 anonim válasza:
ja bocs csak most látom milyen régi a kérdés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!