Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A kor kötelez bármire is?

A kor kötelez bármire is?

Figyelt kérdés
Csak mert bőven 30 fölött is a huszonévesek stílusában gondolkodom.
2011. jan. 27. 22:08
 1/7 szamóca. ***** válasza:
a társadalom kötelez, és gyakran korhoz szab. de ezt nem feltétlen kell figyelembe venni =)
2011. jan. 27. 22:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Tudom hogy csak sorozat, de Dr.House, ott elég erősen bizonyítást nyer az, hogy semmi sem korhoz kötött, max a pirulák száma :D
2011. jan. 27. 22:17
 3/7 Cory Rose ***** válasza:
Semmi nem kötelező, ami nincs törvénybe írva.
2011. jan. 27. 22:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Az egyik egyetemi tanárom , már 50 fölött van de még mindig úgy viselkedik mint egy 20 éves. Lehet sokan nem nézik jó szemmel de hihetetlen esze van. Amúgy gépészmérnök.

Ebben szerintem semmi rossz nincsen. Én is ilyen szeretnék lenni...örökké fiatal. Miért kéne valaki lekomolyodjon ha betöltött egy bizonyos életévet? Persze jöhetnek az ilyen érvek, hogy az élet nehéz, nem szabad komolytalan lenni. Ez mind bláblá. Élj úgy ahogy neked jól esik.

2011. jan. 27. 22:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, hogy besavanyodj és megkeseredj, ezek a felnőttkor alapvető kritériumai. :)
2011. jan. 27. 23:59
 6/7 anonim ***** válasza:

A kor semmire sem kötelez! Miért kötelezne? Vagyis, 16 éves korodig, hogy iskolába járj! Illetve 18 felett, hogy viseld a tetteid következményeit. De a gondolkodásodat illetve a tetteidet egyáltalán nem kötelezi semmire. Ha te nem akarsz gyereket akkor nem akarsz. Ha szeretnél akkor szeretnél. Ez kortól független. Még akkor is, ha 40 felett már nem igen lesz esélyed az áldott állapotba kerülésre... De akkor sem kötelez rá!

A kor csak egy szám. Semmi nincs mögötte! Hozzávetőlegesen enged tippelni tán.

Abraham Lincoln: "Nem az számít, hogy hány éves vagy, hanem az, hogy mennyit éltél!"

2011. jan. 29. 00:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Jah, annyira hogy 18 év felett büntethető vagy viszont legálisan ihatsz :D:D:D

Amúgy meg nem feltétlenül kötelez, inkább azt mondanám a bizonyos társadalmi szerepek köteleznek.

Persze van aki ezeknek nem tesz eleget és furcsának is tűnik az átlag szemében.

De nem kell úgy tekinteni rá, hogy mindig csak egy szerepet kell képviselned.

A munkában felelj meg az elvárásoknak amit veled szemben állítnak, civilben meg partyzhatsz. Ebben semmi baj sincs, a lényeg hogy tudd hogyan kell jól elválasztani a szerepeket.

Mondjuk nekem fura az akinek 30évesen nincs családja. De lehet azért gondolom így mert én legkésőbb 25évesen szeretném az első gyereket, meg volt pár 29-30-as srác aki anno még nyomult rám és olyan fura volt hogy ők 30 körül vannak én meg még 20 se voltam és hogy az életben nem tartanak sokkal előrébb, mint én, és nem csak a magánéletre gondoltam...

2011. máj. 5. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!