SEGÍTSÉG. Ez valami betegség? 13/L
Sokat hallottam már arról, milyen károkat okozhat, ha a szülő nem ül a kicsi gyerek mellett és magyarázza, amikor tévézik, hogy mi miért, hogy történik, és hangsúlyozza, hogy az nem valóság, nem véletlen, hogy ma már kötelezők a korhatárok, meg, hogy szülői felügyelettel nézhető.
A gyerek agyában összemosódik a képzelet és a valóság, és később is nehezen különbözteti meg a kettőt, vagy nehezére eshet elfogadni.
Kicsit idős vagy már, de mindenki szeret valamit, úgy értem, 12-14 éves korom körül teljes X-akták függő voltam, meg persze szerelmes David Duchovny-ba-hihihi.
Azért tudtam, hogy nem valóság, de rajongás volt a javából. Mostanság is előfordul, ha valamiféle sorozatot nézek, hogy teljesen elvarázsol az a világ, és fáj nagyon a szívem, ha vége egy évadnak, vagy a sorozatnak, és hiányoznak, mint valami jó ismerősök, barátok, mert marhára ki vannak ám ezek találva pontosan azért, hogy újra és újra odaültessen millió embert a tv elé.
Szerintem nincs veled baj, csak ilyesmi, és még kicsi vagy, hogy akár egy ilyen nehézséget is feldolgozz. Biztos nem sok lényeges rossz történt még veled az életben, és ezt éled meg éppen, mert minden embernek szenvednie kell valamitől, ha más nem, hát a kisebb bajt éli meg nagynak.
Azért próbáld meg az eszeddel legyőzni a szíved, vagy inkább a józan eszeddel az agyadat! Hidd el, más korodbeli gyereknek válnak a szülei, verik otthon, olyan csórók, hogy nincs fűtés, te meg nyamvadt sorozatok miatt bánkódsz-ha ezeket sokat mondogatod magadnak, javulni fog a helyzet.
Amúgy meg mindenkit rabul ejtenek a sorozatok, mint említettem. Inkább olvass sokat, hidd el, az sokkal jobb, ott lehet igazán belemerülni a fantáziavilágba, és nem mellékesen fejleszti a szókincset és az iszonyatos helyesírásodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!