Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Létezik olyan, hogy haverfüggő...

Mr.Scan kérdése:

Létezik olyan, hogy haverfüggőség?

Figyelt kérdés
Nem tudtam más kategóriába beszuszakolni... szóval egy klasszikus értelemben vett függőséget képzeljetek el, elvonási tünetekkel etc., mindössze nem egy anyag, hanem a baráti társaság a függőség tárgya! Hosszú évek óta összeszokott brancsról van szó. Létezhet ilyen pszichológiai állapot, kórkép?
2011. jan. 14. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Barátságnak hívják...
2011. jan. 14. 11:33
 2/6 A kérdező kommentje:
:D köszönöm ennyi volt
2011. jan. 14. 11:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem attól a barátsághoz több kell, mint "összeszokás". Barátság az, ha tényleg szeretitek egymást (nem bůzikként, hanem mint testvéreid).

De a felvázolt függőség reális. MINDEN amihez az ember hozzászokik (több mint 30 napon át csinálja) az hiányozni fog neki ha megszűnik. Minnél tovább csinálta, annál jobban. AKÁR JÓ, AKÁR ROSSZ. Lásd Kertész Imre regényét a saját tapasztalatáról: mikor kiszabadult a náciktól, otthon hiányzott neki a munkatábor.

De ez nem betegség, csak az emberi természet. Ha valami működik hosszabb távon, akkor az ember ragaszkodni akar hozzá, általában akkor is, ha virít hogy lehetne ennél sokkal jobb dologba is kezdeni...

2011. jan. 14. 12:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Nos, ilyen választ nem sűrűn kap az ember itt, a Gyakorikerdesek.hu-n. Minden elismerés, megkaptam a választ 200%-ban. :)
2011. jan. 15. 01:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Nézd! Ezt a kérdést én írtam ki. Lehet, nem 100% ugyanaz, de nagyon hasonló...

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..

Kérdező, esetleg beszélhetnénk erről. Szerinted?

2011. jan. 15. 07:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Nos igen, elolvasva a Te kérdésed, úgy tűnik hasonló cípőben járunk... volt pár ismerős szakasz amikor a topicod olvastam.
2011. jan. 17. 08:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!