Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mitől félsz? Nem olyan hogy...

Mitől félsz? Nem olyan hogy például mit nem érsz majd el hanem pl. sötét magasság stb.

Figyelt kérdés
félelmed van? írd ide kösszike! pl az is írhatod ha nem félsz semitől de sztem olyan nics! pl. pokoktol viztől... stb
2011. jan. 12. 19:00
1 2 3 4
 21/36 szamóca. ***** válasza:

ma 14:56

a pókfóbia undorból fakad, nem racionális félelemből.

rádásul a "fóiba" szó nem csak félelmet, de iszonyt, undort is jelent.

innentől kezdve nem kell valóságalapja legyen. én spec nem attól félek hogy megcsíp egy pók, vagy megesz vagy mittomén, mert tudom hogy nem. egyzserűen ahogy pakolássza a lábait...blee.

egyébként sokáig nem volt ekkora problémám velük, csak kerültem őket, de egyszer akartam megbarátkozni exem pókjával, az az idióta meg minden előkészítés nélkül rádobta a hasamra. na azóta valóban hisztirohamot kapok tőlük:D ennek egyébként semmi köze az előítéletekhez.

ma 18:47

nyilván mindenkinél azok a legerősebb félelmek amik a fennmaradást gátolják, állatias ösztönök ( az irracionális kifejezés a fóbiáknál szerintem értelmetlen, hiszen egyb izonyos szintig mindegyik az.), ezzel most nem sikerült semmi újat mondanod. ettől még nem idióták az emberek, ez természetes reakció

2011. jan. 15. 19:09
 22/36 haggyámán ***** válasza:
Az én pókfóbiám onnan ered, hogy 5-6 éves koromban néztem meg az "Arachnophobia - Pókiszony" című filmet. Tudom, hogy irw nem léteznek hasonló pókok, de az ellenszenv megmaradt.
2011. jan. 15. 19:52
 23/36 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokt jöhetnek tovább is a válaszok hihi !
2011. jan. 15. 20:23
 24/36 anonim ***** válasza:

-mindenféle rovar, bogár, féreg

- (ritkán) sötétség

Ja, és én is utálom a bohócokat, de nem félek tőlük.

2011. jan. 17. 15:33
 25/36 anonim ***** válasza:
Én attól félek, hogy döntenem kell abban, hogy melyik szerettem maradjon életben. Inkább én halnék meg, csak ezt ne kelljen! Egyébként nincs olyan dolog amitől félnék, legfeljebb undorodom egy-két ronda élőlénytől. Pl: sokszáz lábú, cigány, stb.....
2011. jan. 17. 16:12
 26/36 anonim ***** válasza:

Sötétben nem nagyon félek, de mivel nem látok túl jól, gyakran nekimegyek valaminek, és akkor már nem vagyok magamban biztos.

A sötét vagy mély vizektől félek, mert nem szeretem az alattam úszkáló halakat, bármelyik kajának nézheti a lábujjamat, és ebből nem kérek.

A magasságtól csak bizonyos helyzetekben félek, pl. ha tornászunk és rúdon kell bűvészkedni, akkor nem, de a bordásfalon és a gerendán konkrétan betojok. Magaslesekre és kilátókra pedig inkább fel se megyek, repülőn még sosem ültem, de nem is akarom kipróbálni.

Hajózni sem szeretek. Furcsa, de én buszon vagy kocsiban szeretek leginkább ülni, és akkor sem több órán át.

A rovarokat elviselem, de a bogarakat nem. Vagyis darázs, méh, molylepke stb. tőlem jöhet, mondjuk őket se ölelgetném, de eltűröm. A pókféléket és a bogárkákat viszont ki nem állhatom.

Ha becsukom a szemem tömegben, vagy ahol sokan vannak, mindig attól félek, hogy valaki nekem jön, meg akar támadni, így csak kinyitott szemmel érzem magam biztonságban.

2011. jan. 17. 16:51
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Én félek a ventillátoromtól sötétben... :)
2011. jan. 17. 17:44
 28/36 anonim ***** válasza:

Józsefvárosi piac

8. kerület éjjel

Kissebbségiek (A rendes cigány, nem hívja magát hátrányos helyzetűnek!)

Sötét utcák

Szerelmem elvesztése

2011. jan. 17. 19:11
 29/36 anonim ***** válasza:

Pókok minden mennyiségben

Sötét utcák

Olyan helyeken, ahonnan hamar elfogy a levegő, pl. zsúfolt buszok, pici liftek

Betörnek hozzánk, bántanak, megerőszakolnak

Félek az öregedéstől

Émelygés fog el az ún. öreg-szag hatására (ami az idősekről árad)

2011. jan. 18. 00:17
 30/36 A kérdező kommentje:
ezekk közül nekem is van jópár jöhetnek a válaszok! :)
2011. jan. 18. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!