Hogyan vegyem rá magam a tanulásra? :/
Most vagyok 7.es, és jövőre felvételi. Ugyan nem sokat de rontottam az idén. (Mondjuk így is 4es 5ös leszek) Azt vettem észre, hogy ha mondjuk, törit, irodalmat stb. kell tanulni (tehát ahol sok a szöveg) egyszerűen nem tudok leülni, és bevágni. Az jár a fejemben, hogy mi van, ha én felelek, röpit írunk, és ha tudom, hogy (nem témazáró) dolgozatot írunk sokszor még akkor sem fordítok rá elég időt. Nem tudom mi van velem :/ Ráadásul ha 3mast kapok a szüleim mérgesek rám nagyon, és tudom, hogy nekem akarnak jót, de így még nagyobb terhelés van rajtam. Mert ha megkapom a rossz jegyet már nem is arra gondolok, hogy mi lezs most, mert tudom, hogy kijavítom, hanem, hogy mit kapok érte :/ (amúgy most pl. 1-mésfl órát ültem a rajz felett, és nem tudtam megtanulni, és ha kikapjuk, félévkor lehet, hogy 3mas leszek...bár a tanárnő kedves, lehet, hogy nem osztja ki, vagy megiratja újra, de ha kiosztaj, megint nem tudom mi lesz velem...)
Szóval a lényeg, hogyan vegyem rá magam a tanulásra?
Előre is köszi :)
(bocsi, hogy hosszú lett)
úristen te tényleg 1 rossz vicc vagy:D:D:D leszúrnak a szüleid egy 3mas jegyért?? és félsz h mit kapsz tőlük? én igencsak ideges lennék ha 3masért szúrnának le.
Meg képes vagy rajz fölött ülni??:D:D:D inkább menj haverokkal szórakozni és 1 kicsit szard le a tanulást hidd el az segít:)
A rajzzal ne nagyon foglalkozz! Kérd meg az egyik osztálytársadat, hogy rajzolja meg (ha ingyen nem vállalja, kajáért, vagy esetleg szívességért cserébe biztosan megteszi). Lehet, hogy ez nem etikus, de élelmeseké a világ. (A tanár észre fogja venni, hogy ez nem a te stílusod ezért kérd meg az osztálytársad, hogy a rajz egy kicsit hasonlítson a te rajzaidra.)
Én is szoktam így érezni, hogy egyszerűen nem tudom megtanulni, de hetedik év végén mindenből 5-re zártak le, mert a földrajzot is (egyébként év elején még kettest is kaptam belőle) sikerült megtanulni.
Én midig úgy tanulok, hogy egy nagy lapra leírom az összes fogalmat és az évszámokat. Készíts vázlatot! Ha esetleg nem igazán érdekel a téma, akkor olvass róla érdekes történeteket... (bár lehet, hogy nem ez a legjobb megoldás) Törinél mindig olvasd el az olvasmányokat és a kiegészítőket, egy esetleges felelésnél a rizsát kell mondani, mert ha esetleg nem jut eszedbe az évszám, vagy egy fontos fogalom, még ott van az esély, hogy a tanár nem veszi észre, hogy kihagytad.
Jó ha tudod, hogy a hetedik év vége már beleszámít a fölvételibe.
köszönöm a válaszokat :)
nem rajzolni kellett, hanem rendesen szöveget kellett tanulni, mint pl egy töri :)
minden féle jellemzőket, meg festménycímeket stb...
amúgy tudom, hogy ez az évvége már beleszámít :)
és nem, nem vagyok rossz vicc, csak szeretnék, hogy jó iskolákba járjak, és legyen belőlem valaki, jó munkahelyem legyen, hogy ne legyenek anyagi problémáim később...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!