Miért nem merek énekelni?
Szar ügy... :/
De amúgy most zuhanyoztam, hajszárítás közben is simán énekeltem hangosan, de amint lekapcsoltam, autómatikusan elhalkultam... Nagyon furcsa. Bár jobb is, nem hallják a hamis hangomat...
Ugyanez volt velem is azzal a különbséggel, hogy nem adtam alkalmat arra, hogy otthon halljanak. Már rég énekkarban voltam, amikor otthon még nem is sejtették, hogy jó hangom van. Viszont zavart, hogy nem mutálok mint a barátaim és ezért szégyenlőssé váltam abbahgytam.
Aztán sokat voltam otthon egyedül. Nem mentem el családi bevásárlásra, vidékre mamához, csak azért, hogy énekelgessek egyedül. Elkezdtem élvezni. Órákat tudtam énekelni.
Aztán jelentkeztem egy színházba, hogy hallgasanak meg. Na ott nem jött ki egy jól megkomponált hang se, aztán eljártam tanárhoz 30 alkalommal aki igazából csak arra tanított meg, tanított meg, hogy egyedül hogy merjek énekelni.
Aztán bevettek a nagy darabokba is énekesként és már a család is eljön a produkcióimra.
Szeretsz énekelni. Akkor ne feszélyezd magad. Hidd el nagyon jó dolog, amikor élvezheted a saját hangod. Intézd el, hogy egyedül legyél otthon. Zárj be minden ablakot, ajtót, hogy a szomszéd se részesüljön ingyen műsorban. Próbálj meg egy kedvenc számot énekelni, ha nem megy akkor, tedd be max hangerőn aztán kísérd a nótát, úgy is belejössz, és lehalkítod, hogy halljad magad.
nem reklámnak szánom, de itt nagyon jó zenei alapok vannak: www.teasztar.hu, www.enekversenyportal.hu
Bátran!
Köszi szépen. Amikor egyedül vagyok itthon, akkor se merek énekelni, mert néma csönd van... Viszont akkor felteszem nagyon hangosra azt a számot, amit énekelek - mint ahogy javasoltad -, felveszem videóra és utána visszanézem... Van amikor tetszik, de amikor nem, akkor napokig eszembe nem jut énekelni.
Ma utolsó óra ének volt, kitalálta a tanár, hogy mindenki elénekli azt a dalt, amit ő mond. Nagy nehezen kiharcoltam, hogy ne kelljen énekelnem, inkább elmondtam a szöveget, mert azt tudom. Tavaly év végén is elvileg kötelező volt énekelni, de akkor csak a tanárnak, akkor se bírt rávenni, hogy énekeljek... Nagyon rosszul érzem magam miatta, de egyszerűen szégyellem a hangom, mert nekem hiába tetszik, ha a többeiknek (pl. bátyáim...) nem tetszik...
Ez is egy idótaság a tanár részéről. Erőszakosokodás. Megeszed a spenótot! Énekelj! Ebből két dolog lesz: utálni fogsz énekelni és spenótot enni.
Énektanárok is leragdatak kodálynál. Éljen a szelleme! Mindnekinek énekelnie !KELL!
Aha jó akkor tesiórán midnenki kap labdát és dekázzon!
De tanárnéni én nem tudok dekázni!
Kuss! Dekázz (én meg röhögök)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!