Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek hogy ne legyek...

Mit tegyek hogy ne legyek ennyire nélkülözve?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, általános iskolás. Óvodában voltak haverjaim, ott jól éreztem magam... de miután átmentem általános iskolába teljesen megváltozott ez. Régebben, alsóban az OSZTÁLYOM próbálkozott velem haverkodni, de én nem nagyon hagytam magam. Alsóban még nem nagyon zavart hogy nincs egy barátom se. 5. 6. osztályban kezdett el zavarni, hogy mindenki együtt van, én meg egymagam vagyok az iskolában is, nem tudok senkivel se beszélni meg ilyenek. Akkor megpróbáltam az osztályomból haverokat keresni, de onnan már nem tudtam. Aztán 7. osztályban egyre jobban bántott ez hogy nincsenek haverjaim, és már az osztályomon kívül, más osztályokból kezdtem próbálni haverokat találni... nagy nehezen sikerült is idénre, 8. osztályra,és itt jön a gondom. Az hogy ezek akiket haveromnak nevezek jóba vannak velem, rendesek hozzám, de igazából totálisan lesz*rnak, ritkaságszámba megy ha nem én kezdeményezem a beszélgetést velük, amikor együtt vagyunk páran akkor is velem törődnek a legkevesebben, engem "túrnak" ki maguk közül. Még így is a nap nagy részében tanulok és unatkozok, és bár interneten elbeszélek velük, de annak meg semmi értelme. És egyre kevésbé bírom ezt már, sokszor felteszem magamnak a kérdést hogy én minek éljek, nem kellek senkinek. Lassan idegileg összeomlok és ennyi. Megöl a magány. De mit tegyek hogy ezek a "haverok" normálisan foglalkozzanak velem? Én unalmasak közé tartozok, nincsenek vicces szövegeim, nem vagyok menő meg ilyenek, nem futballozok, nem dohányzok meg nem iszok alkoholt, de ezért miért kell kiközösíteniük? Mit tegyek?
2010. dec. 28. 20:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Az egyik probléma az, hogy egy jól összeszokott baráti körbe csapódtál be, akik régóta ismerik egymást, osztálytársak, és ezért valamilyen szinten kívülálló vagy még, kell egy kis idő, hogy teljes értékű tagja legyél a "bandának". A másik az, hogy mint írtad "haverok". Egy havertől alapból ne várj többet. Szerintem, mivel már 8-os vagy, így próbálj még haverkodni az osztálytársaiddal, de ne várj nagy barátságokat. Középsuliba mindent tiszta lappal kezdesz majd, szóval akkor ne b@zd el már az elejétől, és nem lesz semmi gond. 19/F
2010. dec. 29. 01:15
 2/2 anonim ***** válasza:
Beszélj pszichológussal a problémádról. Ha van iskolapszichológus vagy mentálhigiénés szakember, akkor vele. Titktartási kötelezettsége van, szóval attól nem kell tartanod, hogy utána kiderül. Most nem ragoznám tovább a dolgot, mert hosszú, de a lényeg, hogy ezen tudsz változtatni, de azt nem a többiekkel kell kezdened.
2010. dec. 30. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!