Hogyan tudnám legyőzni a lustaságot? ( ha eltévesztettem a témakört bocsi! )
Próbáld ki vagy gondold végig, milyen lesz, ha nem teszed meg. Ne írd meg a házifeladatokat, rossz jegyeket kapsz, kirúgnak a suliból, munkanélküli beteg alkoholista hajléktalan leszel. Elég riasztó kép. De sajnos néha vannak olyan helyzetek is, amikor kénytelenek vagyunk átélni a nélkülözést, hogy megmozgasson minket.
Konkrétan mit akarsz elérni?
hát nem azt... csak nagyon Lusta vagyok, és egyszerűen, nem tudom ,hogy -hogy vegyem rá magam, hogy nincs több lusti... ha értitek...
Amúgy Zongoraművész - zeneszerző szeretnék lenni!
Ha általában lusta vagy annak az oka lehet fáradékonyság, vagy valaminek a hiánya. Például vitaminhiány, vérszegénység, alacsony vérnyomás, kevés táplálék/alvás. Ha figyelsz a táplálkozásodra és a pihenésre, akkor jobban fogod érezni magad, erősebbnek. Emellett érdemes sportolni is, az felpezsdíti az embert. Próbálkozhatsz jógával és nyújtógyakorlatokkal is, vagy labdajátékokkal, testépítéssel, amelyik szimpatikusabb. Legkézenfekvőbb a futás, de mielőtt belevágsz, kérd ki mások véleményét. Példa: a futás csak puha cipőben puha talajon jó, mert a térdeket megterhelheti. Sosem szabad megerőltetni magad, ha érzed, hogy valami nincs rendben.
Ezek hatással lesznek a szorgalmadra, teljesítőképességedre, akkor is, ha úgy látszik, nincs köze hozzá. Lelki problémákhoz más megoldás kell, hiába mindez, ha e hétköznapi életed lehúzza a lelkesedésed. Azt meg kel oldanod vagy kérj segítséget bizalmastól, baráttól, szakembertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!