Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tudom, hogy az ember változik,...

Tudom, hogy az ember változik, de ilyen irányba?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban a tudomány érdekelt, állattan, csillagászat, fizika, felfedezések, aztán amikor kamasz lettem bejött a mitológia, művészetek, tizenkilenc éves koromtól meg az ezotéria meg a teológia, és teljesen megzavarodtam. Mert ugye én nagyon sok mindenben a tudomány álláspontját tartom valósnak, de rettenetesen hiszékeny vagyok meg fogékony a természetfeletti dolgok iránt, és lehet, hogy ez nem túl jó. Hogyan lehetnék újra inkább tudományos gondolkodású, mint szellemekben hívő ember?
2010. dec. 3. 18:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem értelek teljesen. Nem tetszik, hogy most épp nem tudóspalánta vagy? Miért lenne jobb ha újra tudományos gondolkodású lennél?

Egyébként sokban hasonlítunk :) Általános suliban én is bújtam a fizika-kémia-biológia-csillagászat könyveket, aztán középsuliban meg kicsit elillant az érdeklődésem, és most egyetem idején meg előtört belőlem a lélek, intuíció, meg más nem materiális dolgok iránti elhivatottság...

Mégegyszer kérdezem: bajt okoz neked a hogy most épp természetfeletti dolgok iránt érdeklődsz?

2010. dec. 3. 20:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, hogy egy társasággal filózunk - józanul. Aztán felmerülnek a teológikus kérdések, mert azok általában fel szoktak merülni az én ismeretségi körömben, és hogy veszi ki az magát, hogy "igen, ősrobbanás, táguló világegyetem, vörös óriások" meg a "vízerek, kísértetek, reinkarnáció".
2010. dec. 3. 20:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Én irigyellek, hogy egyáltalán van olyan társaságod akikkel erről beszélhetsz...ritka...
2010. dec. 4. 00:34
 4/4 anonim ***** válasza:

A felhozott példádra azt mondanám, hogy az ősrobbanás pl pont annyira bizonyított mint a kísértetek létezése... A különbség csak abban van, hogy az észlelehető jelek alapján egyik valószínűbb mint a másik....

Egyébként szerintem nagyon is jókat lehet filozófálni az ilyen ezoterikus dolgokról, hogy pl miért alakultak ki, hogy hatnak az emberek életére, stb...

Annyi a lényeg, hogy mindegy ki miben hisz (tudomány vagy valami isten) akkor is tisztelni kell a másik hitét is. Amíg ez megvan, nincs baj :)

2010. dec. 4. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!