Miért gondolok olyanokat, amiket egyáltalán nem szeretnék gondolni? Olyan "rossznak" érzem magam miatta.
Ilyen tragédia ugye bármikor bekövetkezhet. Most én írom neked a választ, és csak remélni tudom, hogy a szeretteim közben jól vannak, mert nem vagyok velük éppen...
Ne érezd magad hibásnak emiatt. Semmiképpen.
Egyébként remélem tudod, hogy ha "nem akarsz" valamire gondolni, akkor az azt jeleni hogy éppen arra gondolsz, tehát a megoldás az, hogy teszed a dolgod.
Szerintem ez meg fog oldódni idővel. Párszor esetleg még mostanában lefutnak ilyen dolgok az agyadban, aztán rájön az elméd, hogy felesleges ilyenen túráztatni magát...
Én anno mikor láttam a Final Destination című filmet, akkor eléggé a hatása alá kerültem: én is akármerre mentem, mindig lefutott az agyamba hogy éppen milyen kis valószínűségű, de lehetséges halálos baleset történhet mással, vagy velem... Aztán ez elmúlt hamarosan. Én is rájöttem hogy ezen agyalni felesleges.
22/F
Örüljél hogy az örömöt látod ezekben is. Ez egyáltalán nem baj, szerintem ez a legegészségesebb. Csak ugye senkinek ne említsd élőben mert a közvélemény nem fogadja ezt el.
Az, hogy elszomorodsz, vagy örülsz egy halálesetnek, az égvilágon semmit nem befolyásol azon, hogy bekövetkezik-e vagy sem, és azt sem jelenti, hogy szeretted-e az illetőt vagy sem. De mondom, mindenki a téves következtetést vonná le belőle ha élőben megkérdeznéd....
Sajnos a társadalmunk azt várja el tőlünk, hogy ha veszteség ér, akkor sírjunk, ríjjunk, gyászoljunk és álljon le az életünk, mert nincs jogunk boldogok lenni... ha mégsem ezt tesszük, akkor érzéketlen hálátlan tuskónak könyvelnek el minket...
nekem is szokott ilyen lenni.
mondok 2 példát.
azon gondolkoztam egyszer milyen érzés lenne már ha meghalna valaki aki közel áll hozzám. és akkor mennénk a temetőbe és hátha látnék szelemeket és tiszta buli lenne meg minden.
másik meg hogy ha meghalna valaki a családból akkor egy csomó cuccot örökölnénk meg minden és tisza tó lenne
utána gondolkozok hogy úristen miket gondolok..
szóval együtt érzek veled :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!