Miért csak akkor van sok önbizalmam és csak akkor vagyok magabiztos hogyha ideges vagyok?
Alapjáraton olyan kis csöndes, félénk típus vagyok, de ha fölidegesítenek kiállok az igazamért és olyankor simán tudnék tombolni megbánás nélkül. Hogyan tudnék alapjáraton is olyan magabiztos lenni és hogyan lehetne olyan mennyiségű önbizalmam? EGyáltalán nemvok nagyképű, de nekem még az egészséges önbizalmam sincs meg :S
Nem merek sosem senkinek szólni, egyszerűen mindig mindent magamban tartok. Szal félénk vagyok:S Egyébként lány vagyok és 17 éves.
Kérlek segítsetek, mert egyszerűen nemtudok egy olyan közösségbe bemenni hogy ne feszengjek. Még az osztályban se tudok természetes lenni. Ne olyan tanácsokat adjatok, hogy legyek önmagam és bízzam a sorsra illetve ne foglalkozzak a hülyékkel. Vmi hatásos módszer kéne amitől hamar megnő az önbizalmam. Köszönöm előre is és bocsi az értetlen szöveg miatt
Teljesen normális az, ahogy érzel és a korosztályod nagy része hasonló problémákkal küzd. Ez az első olyan korszak amikor rátok jön a megfelelési vágy ill. sokkal jobban fájnak azok a tüskék amiket kaptok. Ráadásul te még túlérzékeny is vagy, így még nehezebb. Én is ilyen voltam akkor még, sőt, most is ilyen vagyok, csak az idő segített rajtam picit.
Ami a kérdésedet illeti, az idegesség mint állapot magas adrenalinszinttel jár. Az edrenalinnak rengeteg hatása van, de egy stresszhormon. Megváltoztatja az ember anyagcseréjét és viselkedését. Ősi ösztönök alapján működik, amikor még szükség volt a menekülésre/küzdelemre az életben maradáshoz. Ilyenkor megnövekedett önbizalmat ad és a teljesítőképességet is feltornássza. Tehát ez tulajdonképpen egy olyan szer, aminek te most a mentális hatását vetted észre.
Vannak olyan gyógyszerek is amelyeknek hasonló hatása van, de túl fiatal vagy még, hogy ilyeneket szedj és ki fogod ezt nőni idővel, ebben biztos vagyok.
Az pedig, hogy picit zárkózottabb vagy az átlagnál normális. Biztos van még rajtad kívül ilyen lány, sőt fiú is az ismeretségi körödben. Keveredj olyan társasággal akivel jól érzed magad. Lehet, hogy nem olyan "nagyszájúak" mint a többiek, de te velük érzed jól magad, akkor légy velük.
Nem ajánlom, de tudvalevő, hogy az alkohol segít valamennyire ezen a problémán. Mivel nem is vagy még 18 éves, ezért neked nem is lenne szabad, de majd ha leszel 18 és élsz vele, akkor is csak mértékkel, mert ez nem oldja meg a problémádat.
Adj időt magadnak és próbáld meg jól érezni magad a saját testedben. Te ezt kaptad a sorstól.
Amit írsz az egy tipikus 17 éve érzései. Zavarodott vagy, bizonytalan és nem tudsz mit kezdeni az élet dolgaival. Hidd el ez így működik később is. Az emberek már csak ilyenek. Idővel rá fogsz jönni, hogy kevés olyan ember van akivel valódi a kapcsolatod és számítasz neki. Sok olyannal találkozol aki bántani fog csak mert éppen ahhoz van kedve, de ne feledd, hogy ők sokszor csak azért bántanak, mert még zavarodottabbak és még kevesebb önbizalmuk van mint neked és ezzel próbálják meg titkolni.
Azok az emberek akik ok nélkül bántanak mindig kompenzálnak valamit.
Ne akarj visszavágni nekik, mert akkor látják rajtad, hogy működik, nekik ez hazai terep és tovább piszkálnak. Tudom, hogy nagy a kísértés és fáj, de amilyen érzékeny és finom vagy, nem lesz semmi jó a végén, csak veszíthetsz.
Az egyetlen amivel nyerhetsz az az, ha megőrzöd a büszkeséged és mindent megteszel, hogy boldog és kiegyensúlyozott légy, olyan amilyenek ők sosem leszenk.
Sok szerencsét, pici lány! :)
Én is nagyon magabiztos vagyok, amikor ideges vagyok. Ennek az is lehet az oka, hogy ha nagyon felhúznak, akkor a többi már nem számít, csak ez, és eltűnnek bizonyos gátlások.
Habár messze nincs annyi tapasztalatom, mint másoknak, az ilyen témákban szívesen írok tapasztalatimról, de nem itt, mert túl sok lenne. De írhatsz emailt ha akarsz...
Amúgy fiú vagyok és 16 éves. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!