Ki csinálja még ezt vagy kigondolja/gondolta még így?
Nagyon okos az ötleted, kedves kérdező. Előre tervezni kulcsfontosságú.
Amit javaslok, hogy mikor veszel valamit, akkor vedd figyelembe azt is mennyit ér neked MOST, amikor a kezedbe kapod, mennyivel lesz jobb az életed azonnal. Ha nagyon zavar hogy még nincs semmid a felnőttkorra, akkor sokat ér hogy már most veszel ilyen apróságokat, mert nyugodtabb leszel.
A háztartáshoz szükséges dolgok fontosak, de vedd számba azt is mi más kell még majd a felnőtt élethez neked. Ez utóbbiak nem mind olyan amit pénzen (általában) meg lehet venni. Hirtelen nem tudok ötletet adni, csak nagy homályosan azt mondom képzeld el milyennek látod magad a jövőben, mi az amit élveznél csinálni a jövőben és ennek fényében költsd el a pénzed most, hogy közelebb kerülj az álmodhoz.
Második vagyok.
Nagyon aranyos vagy :)
Annyit fontolj meg, hogy most 13 éves vagy, mikor pedig a családod lesz, gondolom legalább 10 évvel, de akár 20 évvel öregebb leszel. Hidd el sokat fogsz változni míg felnőtté válsz. Azaz könnyen lehet, hogy mikor 15 év múlva eszedbe jut - mikor pl eszel valamilyen kanállal - hogy te 13 évesen ilyen kérdést tettél fel neten, hát lehet hogy elmosolyodsz a gyerekkori önmagadon.
Én 22 éves fiú vagyok, és nem gondoltam volna 1 évvel ezelőtt, hogy ennyire megváltozik mit tartok fontosnak az életben, mi az ami boldoggá tesz. Mégis így felnőttként bizonyos tereken 180 fokot fordult a személyiségem....
Talán frappáns alternatívaként az az ötletem, hogy a pénzedet gyűjtsd és tedd be bankba lekötve, hogy nagy legyen kamat, aztán mikor tényleg eljön az idő hogy gyermeked lesz, arra kamatozni fog annyit a pénzed, hogy több és jobb dolgokat vehetsz belőle a családodnak mint amit ma vehetnél (ami esetleg addig berozsdásodik, véletlen leesik és eltörik, stb)..
/Első vagyok./
Én is még azt akartam hozzá tenni, hogy szerintem az lenne a legjobb, ha max inkább gyűjtenéd a pénzed, félre tennéd, és mikor majd szükséged lesz rá, előveszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!