Csak én idegeskedem ezen, aggódom és szinte aludni nem tudok emiatt? Normális 18 éves vagyok ilyen gondolkodással? Normális, hogy ilyeneken gondolkodom?
Idén érettségizem. Augusztustól már tuti dolgoznom kell, DE MIT! HOGYAN ÉS MENNYIÉRT!!! Nem vagyok gazdag családból való, de szinte mindenem meg van. Havonta kapok olyan 20 000 költőpénzt amin általában ruhát veszek... Mondjuk úgy hogy a mai magyarországi társadalom 10 lépcsőfokú és én most jelenleg a 4.-en állok (10-es a Rózsadombon lakó, 0-as a hajléktalan...).
Szóval el akarok jutni a 6.-ig mondjuk 23 éves korom előtt, mert vannak igényeim, apukám mondja hogy azokból lehet faragni, de én nem szeretnék! Sőt!
Látom a buszmegállóban ahogy tucatnyi ember fagyoskodva várja azt a lepukkant buszt, és ahogy elöttünk elhúznak BMW-vel, Mercedes-szel stb... Látom a szupermarketben kik veszik az akciós, Budget termékeket, és kik a téliszalámit... Metron látom, hogy vannak felöltözve az emberek és NEM AKAROK IDE JUTNI!!!! És látom a (többnyire) turistákat Zara-ban ide-oda vásárolgatni, Douglas-ben 30 000-es parfümöt venni stb...
Találj valami hobbit, kezd el kiművelni magad és amikor már nagyon jól csinálod, építs rá egy vállalkozást.
Én ezt csináltam/csinálom és nem bántam meg.
Nem mondom, hogy kis munka volt, volt hogy hetekig nem aludtam és majd szétvetett a stressz, de sikerült. Így jut pénzem tanulni is, szórakozni is, félretenni is.
Első körben, talán mondd meg a szüleidnek, hogy ne adjanak neked költőpénzt, különben nem lesz motivációd, hogy pénzt keress. Én mondjuk soha nem is kaptam költőpénzt. Talán ezért is kezdtem el 14 évesen a saját életemet építeni, mert voltak vágyaim. Azóta lassan 10 év telt el.
A döntés a te kezedben van, senki máséban.
Most elnezted az embereket, s tudod azt, hogy melyik kategoriaba nem akarsz tartozni.
Nem kell ezen sokat gondolkozni, sem sokat beszelgetni, egyet lehet tenni, hogy tudatosan elhatarozod azt, amit akarsz.
Te mar most is pazarolsz, mivel nem hinnem, hogy havonta kellene ruhakat vasarolnod pl. felre tudnad tenni ezt a penzt, de legalabbis valamennyit. Kocsira gyujtenel pl.
Akkor mar elkezded azt megteremteni, hogy nem fogsz a busz megalloba fagyoskodni, mivel mar gyujtod a kocsinak az arat.
Haladj tudatosan!
Kedves kérdező!
Egyetlen szóval nem írtad, hogy az elvárásaidat miként szeretnéd megvalósítani?
1. Kitűnően érettségizek, és megyek az orvosira
2. Nagyon csinos vagyok, buknak rám a férfiak, majd megveszik nekem a sok drága cuccot, a testemért.
3. USA-ban él a nagybácsikám, aki az összes vagyonát rám fogja hagyni, ha legalább kettessel leérettségizek.
Nos,miként tervezed az életed nagy álmát megvalósítani?
Utolsónak: Első ki van zárva. Utálok tanulni, mert egyáltalán nem érdekel, és egyáltalán nem hiszem, sőt, megvagyok róla győződve, hogy nem tanulásból lesz Neked BMW-d. (Kivéve persze ha mondjuk 50 éves! egyetemi professzor vagy...)
Második is ki van zárva, mert szexuálisan nem vagyok valami vonzó.
Harmadikra azt tudom, mondani, hogy nincs az USA-ban családtagom sajnos... :(
igazából jogos, de szerintem egy egész ország idegeskedik ezen, kivéve az a mondjuk 100ezer embert, aki az általad említett 10-es skálán legalább 5-ös.
emberek kattannak be, és lesznek öngyilkosok ez miatt, a válások legfőbb oka is ez a feszültség.
én voltam úgy 2-es amikor kijöttem a suliból, már 25 évesen 1-es vagyok, innen vagy a hajléktalanság jön, vagy a börtön.
de lesz.rom, ha nem így lenne, már felvágtam volna az ereimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!