Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ez megtanulható dolog?

Ez megtanulható dolog?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet,hogy amikor emberek előtt kell beszélnem (mármint pl a suliban előadást tartanom) nagyon izgulok. Hirtelen érzem, hogy nagyon melegem van, el is pirulok és remeg a kezem. :/ Ez nagyon kellemetlen tud lenni..

De viszont szoktam látni, hogy egy két osztálytársam a legnagyobb könnyedséggel, halál nyugodtan és természetesen tud beszélni mások előtt.

Jó lenne ha ezen változtatni tudnék, már csak azért is, mert idén már érettségizek.

Előre is köszönöm!

2010. nov. 23. 18:29
 1/5 anonim ***** válasza:

hát ez velem is elő szokott néha fordulni... (...)

ez nem megtanulható,nem kell arra gondolnod, hogy hú, jaj mit csináljak, egyszerüen lazítsd el magad... szerintem ez azért van hogy izgulsz, mert nem szerepelsz sokat márok előtt.. ha minden ünnepkor (vagy amikor előadás van) jelentkezel az előadásra, egy idő után megszokod. de ha 1 évben 1-2 szer szereplesz mások előtt akkor természetes hogy izgulsz mert nem tudod hogy is kell ezt csinálni... ha gyakorlod és sokat tartassz előadást, meglátod elmúlik az izgalom.

2010. nov. 23. 19:18
 2/5 anonim ***** válasza:
///javítok...mások előtt
2010. nov. 23. 19:18
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Hát ez főképp akkor van ha pl németből csinálunk kiselőadásokat, akkor még kevésbé vagyok biztos magamban egy idegen nyelven...

Meg lehet, hogy ez amiatt is van, hogy nem vagyok megelégedve az alakommal és így idegen társaságba is nehezen oldódok fel. :/

Azt mondták, hogy átlagos alakom van, de én vékony szeretnék lenni. Talán ebben az is befolyásol ennyire, hogy az összes barátnőm nagyon vékony és mindig ezt látom magam körül.

2010. nov. 23. 20:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is nagyon ilyen voltam, amióta megint táncolok az rengeteget segíetett, a tánc magában is önbizalmat ad az embernek, aztán ott vannak a fellépések egyszerűen muszáj volt megszokni :)

Ha én meg tudtam oldani biztosan te is megtudod :) Én mindig azt hittem hogy az osztálytársaim majd kiröhögnek meg minden, aztán nem lett semmi, mert nagyon jó osztályunk van szerencsére :)

2010. nov. 23. 22:05
 5/5 anonim ***** válasza:
detto. kevés önbizalomra utal az ilyesmi vagyis nálam ez a baj. ha sok, több sikerélményed lesz felbátorodsz egy idő után, sok sikert.!
2010. dec. 23. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!