Van olyan indíték vagy élethelyzet, amelyben képes lennél embert ölni? (önvédelem nem számít)
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha téged vagy a szeretteidet nem fenyeget közvetlen életveszély, akkor meg tudnál ölni egy embert?2010. nov. 19. 20:06
1/10 anonim válasza:
ha engem és aszeretteimet nem fenyegeti veszély... és a véletlen nem számít...akkor azthiszem nem. szándékosan nem ölnék embert.
illetve de. ha tudnám hogy mondjuk egy olyan merényletre készül amivel rengeteg ember életét teszi tönkre, és rengetegen halnak meg akkor meg tudnám ölni azthiszem. az is biztos hoyg utána vagy dili- vagy hullaház lesz nekem is, de megtenném.
2/10 anonim válasza:
Önvédelem nem számít? Akkor viszont csak úgy, ha nagy jót cselekszem vele...
3/10 Neménvagyokaz válasza:
Ha se engem se a szeretteimet nem fenyegeti veszély akkor nem.
4/10 anonim válasza:
Ha mondjuk megégetné a napalm v. bármi ilyesmi, és tuti menthetetlen lenne, nagyon szenvedne, akkor ha nem is konkrétan én tenném, de lehet, hogy segítenék neki, mondjuk a kezébe adnám az eszközt, amivel el tudja intézni a dolgot.
5/10 anonim válasza:
képes lennék minden további nélkül. de nem szívesen, szóval jó indok kell.
6/10 anonim válasza:
Ha nem kerülnék börtönbe, akkor simán, persze nem véresen, hanem mondjuk egy hangtompítóssal.
7/10 anonim válasza:
Nem!Nem irtanám ki egy olyan ember életét,akinek még esetleg oka van élni!
8/10 anonim válasza:
legnagybb vágyam az ember ölés... csak sajnos nem tudom kiélni magam
9/10 anonim válasza:
Csaki önvédelemből, vagy egy másik (csakis ártatlan) ember védelmében, ha nagyon-nagyon muszáj.
10/10 anonim válasza:
Ha önvédelem nem számít és a szeretteimet sem fenyegeti életveszély, akkor talán csak akkor, ha ezzel mondjuk sok másik ember életét megmenthetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!