Elitéled azokat, akik lemondanak az életről?
Igen - a 'hülyéskedés' is probléma.
Azt jelenti, hogy az illetővel gond van, és oda kellene figyelni rá.
Már próbáltam öngyilkos lenni. Ez egy bonyolúlt lelki folyamat. Súlyos depresszióban szenved az, aki megpróbálja elvenni saját életét. Már nem látsz kiutat, azt gondolod, hogy jobb igy, mert nem szeret senki, és minden percben csak a halálra tudsz gondolni, mikor felkelsz, mikor eszel, mikor dolgozol. A halál, ami a legjobb kiútnak tűnik, hogy megszűnj, hogy ne gondolkodj tovább, ne marcangold magad, hogy mennyire értéktelen és semmi vagy.
Ilyenkor már képtelen vagy másra gondolni, úgy hogy szüksége van rád, te semmi vagy, akkor kinek hiányoznál? Lehet egy-két ember megsirat majd sirodnál, de elfelejtenek vagy jobb lesz nekik is igy.
Nem itélem el az öngyilkosokat és nem is sajnálom őket. Nem itélem el, mert tudom mi rejtőzhet lelkükben, mégha semmi jelét sem adták, és nem sajnálom őket, mert tudom, hogy nekik már ez volt az egyedüli megoldás.
Úgy gondolom, hogy a környezet felelőssége mindenképpen megállapítható.
Az öngyilkossághoz vagy a kísérlethez vezet egy út.
Ha egy kicsit jobban figyelnénk egymásra, akkor sokkal előbb látnánk hogy baj van.
A mai közönyösség (még családon belül is) egy gyilkos dolog.
Nem beszélgetek a gyerekkel, hanem itt van kettő rugó, menjél csavizni. Egyél egy hambit. Most nem (sem) érek rá veled foglalkozni, stb...
Az időseket is magukra hagyjuk. Nehéz egy kicsit elbeszélgetni velük? Igaz, ehhez empátia kell.
Aki otthon kap két rugót, meg zabáljon a mekibe két hambit (a házikoszt helyett), az nem is fog figyelni a másikra, legfeljebb azért, hogy a füves cigiből nehogy eggyel többet slukkoljon.
Lesújtó a véleményem, de annak idején, - a sokat szidott cuculialista rendszerben - úgy kezdődött a mondat, hogy a társadalom legkisebb egysége a család ... Innentől épült fel a társadalom.
Ma úgy is kezdhetnénk, hogy a társadalom egyik legkisebb egysége az én zsebem (mármint Fletó zsebe), majd a következő egység a Veres zsebe (akiről tudjuk, hogy az EU egyik legrosszabb, hátulról a negyedik, pénzügyminisztere és még hazug csaló is, viszont világrekorder, mert az általa benyújtott kötg.vetés 2 hetet sem bírt ki. Csak azért nincs hátrébb, mert Veres már le tudja kaparni a nevét. A hátulról harmadik az már analfabéta. A Veres meg egy funkcionális analfabéta.).
Családról már szó sincs.
Erkölcstelen hazug vezetés, politika. Milyen példát látunk? Mit kezdjen ezekkel egy fiatal?
Eddig halálra ijesztgettek minket. Most kiderült, hogy még nagyobb a baj.
Ezzel az egésszel csak azt akartam kifejezni, hogy óriási a baj, még akkor is, ha a nyers őszinteség fájó és sokaknak nem tetszik.
Mindenesetre valamit tenni kellene, mert ez az "ex-lex állapot" senkinek nem jó.
Sem öregnek, sem fiatalnak sem az öngyilkosnak, sem annak aki eltemeti ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!