Mit tehetnék? Az életem szürke és egyhangú.
22 éves vagyok, és ha jobban belegondolok, igazából semmi okom depressziósnak lenni, egészséges vagyok, szép nagy családban nőttem fel, van állásom, közbe tanulok is... és mégis, valahogy minden reggel úgy ébredek fel, hogy ez megint egy újabb nap a sok többi közt, elmegyek dolgozni, ahogy letelik a munkaidő, haza, rögtön este van és kezdődik minden elölről. Nem tudok semmit mondani, amiért érdemes reggel felkelni, és tudom, hogy ez így nem jó, mégis, ha valaki megkérdezné, hogy mi tenne boldoggá, nem tudnék válaszolni. Annyi bizonyos, hogy hiányzik az életemből egy társ, ám bizonyára ezt is megkapom a maga idejébe, bár erre most semmi kilátásom sincs... Nincs ám mindig ilyen hangulatom, van időszak, amikor tudok örülni minden semmiségnek, ilyenkor úgy gondolom, hogy áá, mégis szép az élet, akkor is, ha semmi értelme sincs, majd csak lesz valahogy-, de ez a mostani dolog már tart egy jó ideje...
Igazából nem azért írtam, mert azt remélem, hogy valaki most olyat mond, amitől minden 180 fokos fordulatot vesz, csak jólesett most kiírni magamból, mert nem nagyon van, akinek ilyenekről beszélhetnék, a családom, barátaim előtt nem mutatom ki ezeket az érzéseimet... de ha esetleg van egy tanácsod, vagy jó szavad, azt előre is köszönöm...
Előző vagyok. megoldás lehet:
1. új ismertségek kialakítása, új barátok, új szerelem. Igyekezz szocializálódni, eljárni új helyekre, hogy színt vigyél az életedbe.
2. Újíts! Vegyél új ruhákat, kiegészítőket a házadba. Cseréld le a régi dolgokat. Esetleg - ha anyagilag megteheted - festess ki új színnel, vegyél új bútorokat. Változtass!
3. Új hobbik találása. Előttem is írták: sport jó ötlet. (társadalmilag is segít, nemcsak fittségben) A csoportos sportokban új ismertségekre tehetsz szert. Elkezdhetsz fotózni, rajzolni, festeni, stb.
Olvastam a könyvet, eléggé ledöbbentem az elején, mert magamra ismertem benne :)
Ám csak azt a választ adta, amire magam is számítottam. Meglehet segítene egy szerelem, de ezt hogyan siettethetném? Azt hiszem, annak magától kellene jönnie, nem tehetek semmit... Addig is megpróbálok valami hobbit találni, ahogy tanácsoltátok.
Köszi a válaszokat!
Én szembemennék az előttem szólókkal.
Ne a társkeresés legyen az életed értelme. Próbálj meg kitalálni valamit, hogy önmagadban egy kerek egész legyél. Ha egy fiútól várod a megváltást, nagyon nem fog összejönni. Mert pl. ha elhagy, megint a padlón leszel.
Találd meg, mi az, amivel szeretnél foglalkozni. Pl. ha gyerekekkel, akkor keress másodállást egy napköziben. Vagy kezdj el valóban kézműveskedni, esetleg valamilyen művészetet, amihez érzel magadban affinitást, festeni vagy zenélni. A zenét amúgy azért is ajánlom, mert eleve napi pár órát elvesz, amikor gyakorolsz és érzed a fejlődést.
Peóáld meg magad fejleszteni. Kezdj bele valami teljesen újba. Ez lehet mág akár sport vagy versenytánc is. Vagy bármi. Találd meg az életed értelmét és minden rendbe fog jönni. De ehhez tenned kell!
Na meg ha már magaddal rendben leszel, akkor 99%, hogy megtalál a szerelem is. Ha meg mégsem - kit érdekel? Van már értelme az életednek.
hmm. én elmegyek havonta koncertre,néha felmegyek pestre valami rendezvényre, télen snowboard, az új ruhától azonnal boldognak érzem magam, a suliban folyton nevetek, sokat tanulok de nem halok bele, és nincsen szerelem...
Nem vagyok szerelmes, és mégis boldog vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!