Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek? Önértékelési...

Szerintetek? Önértékelési probléma ill. Önismeret hiánya a probléma, hogy legtöbb ember beéri kevesebbel, és nem vágyik a mélyebb, minőségibb életre?

Figyelt kérdés
Ha egy ember alacsony önbizalommal rendelkezik és a külső körülményekből szerzi az összes önbizalmát legyen az siker, hány nőt/férfit tudtam megkapni nem is igazán számít neki, hogy milyen értékrendekkel rendelkezik,vagy ki az a másik , ezért alacsonyra teszi a mércét. Ez a minden is mindegy, csak valahogy valamiféle életet mégis éljen? Szerintetek az ilyen alkalmas egy párkapcsolatra? Szembe kell vajon néznie egy embernek önmagával, hogy mit akar és hogy ki ő, hogy rájöjjön arra, hogy van esélye arra, hogy egy jobb értékesebb ember legyen, magasabb esélyekkel indulva el, egy jobb, tartalmasabb párkapcsolatra/életre? Vagy szerintetek fél, mert az fájdalmas, és látszólag nehéznek tűnik és a saját bizonytalanságából kifolyóan, nincsen tisztába azzal, hogy jobb is lehetne az élete? Ezért beéri kevesebbel. Ti hogyan látjátok ezt?
ma 07:21
 1/5 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés. Szerintetek az ember amíg, nincs önmagával tisztában, hogy értékes ki ő mit akar, addig a kapcsolatai csak arról fognak szólni? Hogy végre valaki elfogad, végre valaki igent mondott rám? Végre valaki szeret? Az ilyen ember azt hiszi, hogy szeretve van, vagy csak a belső sérülését (netalán egóját) próbálja ezzel kompenzálni?
ma 07:33
 2/5 modder151 válasza:

Hat kérdőjel egy kérdésben ? :D

Szerintem inkább a konformitás a gond. A való életben legtöbben azt látják maguk körül, hogy a többieknek sem sikerül, hiába próbálkoznak.

A siker építi az önbizalmat, csak sajnos a legtöbb ember nem elég állhatatos ahhoz, hogy sikere legyen. A kudarcot lépcsőnek, lehetőségnek kellene tekinteni. Ha kapok egy pofont, megrázom magam, észreveszem, hogy módszerem nem működött, akkor következőleg másképp közelítek a 'problémához'. Mindenhez lehet kulcsot találni, mindenre lehet megoldás, de ehhez kitartás kell, nem is kevés. Nem véletlen, hogy a valóban sikeres és boldog emberekből kevés van.

Ha párkapcsolatnak nevezhető az, hogy két ember egy lakcímen vegetál és alkalmanként szexuális éltet élnek egymással, akkor igen, bárkinek lehet párkapcsolata. De olyan párkapcsolata, ahol a felek konszenzusra törekszenek, ahol egymást építik és támogatják, hovatovább boldogságban élnek csak olyan embernek lehet, aki ismeri magát, hajlandó felelősséget vállalni magáért és a párjáért és hajlandó cselekedni/ változni is a közös jóért.

Hosszasan lehetne ezt még ragozni, és persze lehet, csak én látom így...

ma 10:34
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen. Kicsit túl toltam..

Köszönöm, tanulságos amit leírtál.

ma 10:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Szerinted mindkét félnek kölcsönösen kell egymásért felelősséget vállalni? Az biztos, hogy mindkettő félnek tudnia kell saját magáért. De vajon a nőnek a férfiért is kell? Vagy inkább ez fordítva kellene, hogy legyen, vagy jobban a férfiaknak kellene?
ma 10:47
 5/5 modder151 válasza:

'Normálisan' egy párkapcsolatban egyenrangúak a felek. Nekem felelősségem van veled szemben, hogy a lehető legjobbat hozzam ki belőled, és felelősségem van magammal szemben, hogy a lehető legjobb legyen a kapcsolatunk. Nem könnyű, és nem mindig sikerül, de szerintem a fő csapásnak ennek kéne lenni.

És még: legritkább esetben életképesek az olyan kapcsolatok, ahol az egyik viszi a hátán a másikat.

ma 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!