Miért szeretek állandóan különbözni?
Kíváncsi lennék arra, hogy miért érezhetem folyton szükségét annak, hogy különbözzek. Ha bunkók közé krülök, akkor kifejezetten a legkifinomultabb stílusomban nyilvánulok meg, mintegy kicsit lenézvén a bunkóbbakat. De ha afféle halkszavú, visszafogott, entellektüel társaságban vagyok, akkor meg szeretek kicsit harsányabb lenni és mindenáron más lenni a többinél.
Ez így volt már kisgyerek koromban is, amikor a sorba lerakott cipőket mindig megfordítottam és azt kiabáltam: "rondasorba". (szüleim mesélték)
Aztán iskolában is mindeig a széllel szemben pisiltem. Ha a többiek nyaliztak egyik vagy másik tanárnak, mert tartottak tőle, nekem azzal volt a legnagyobb a pofám. Ha a többiek zenei ízlése a diszkó volt, akkor én alternatív voltam. De ha nagyon alter társaságban voltam és sikk volt berúgni, akkor én voltam az absztinens jófiú, de osztálykiránduláson, ahol elvárták a disztingváltabb viselkedést, na ott berúgtam mint a csacsi.
Aztán felnőttkoromra is azt tapasztaltam, hogy mindig szeretek ellenkezni a "fősodor"-ral. Szerencsére ezt sokan az előnyömnek tartják, hogy határozott és erős egyéniség vagyok, aki a saját útját járja. Amúgy én is így gondolom és igyekszem eszerint élni. De a lelkem mélyén mindig jól esik különbözni, nem átlagosnak lenni.
egyszerű lázadó személyiség vagy:) én is hasonló vagyok, bár én nem vagyok egy tipikus erős jellem, és van olyan környezet ahol simán beolvadok... de a szabályos, rendszerezett dolgokat nem bírom. Ha idióta társaságban vagyok megnyugszom, és beilleszkedem, de valóban én is nyugdotabb vagyok... viszont ha soksok karótnyelt ember közt vagyok, tuti valamivel fel kell hívnom a figyelmüket...
szerintem egyszerűen meg akarod te is törni a monotonitást... néha jó érzés színt vinni a doglokba, mégha ezt mások nem is kedvelik mindig :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..
ezt én írtam, ez is hasonló.
Vagyunk ezzel így egy páran!
Én is szeretek különbözni, másnak lenni, de volt idő, amikor ez nem volt túl jó érzés. Egy párkapcsolat miatt próbáltam beilleszkedni, "úszni az árral", de végül senki sem lett boldog tőle. Ha akarom, ha nem, más vagyok, még csak tennem sem kell érte. Ahogy neked sem.
Társaságban, ha felmerül egy téma, és a nagy többség vélekedik róla valahogy, mindig előjön belőlem a kételkedés-ellenállás. Akkor is, ha privátban más a véleményem, szembemegyek a többiekkel, és kitartóan érvelgetek a másik oldal mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!