Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Váltás mérnöki szakról szociol...

Váltás mérnöki szakról szociológia/politológia/elemzői irányra?

Figyelt kérdés

Páran biztosan felhúztátok a szemöldökötöket, de mostanában erősen elgondolkodtam, hogy váltsak a mérnöki szakról a fenti szakok irányába.

Nem nehézség miatt, hanem csak azért mert rájöttem, hogy ez az irány nem mozgat annyira és igazából én az embereket akarom megérteni, hogy milyen döntést miért hoznak. Van bennem egy olyan szál is, hogy akár elmenni politikusi irányba is, mert egyszerűen dühít és bosszant ez az inkompetencia és out of touch gondolkodás, amit látok és ki nem állhatom, hogy ilyen mértékben tojnak az emberekre és tüzön vizen átmennék, hogy az inkompetenseket eltávolítsam a helyükről és jobb legyen az embereknek. Messze legyen tőlem, hogy Trumppal egyet értsek valamiben, de az ő idézete ugrik be erről "drain the swamp".

Engem igazán az érdekel, hogy melyik az a szak, amivel a legjobban tudnám megérteni az emberek működését és akár, amivel a legkönnyebb politikai téren elindulni.

tegnap 22:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Pszichológia foglalkozik az emberek működésével. Szociologia rettenetesen elméleti és unalmas. Politológia még inkább.
tegnap 23:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Valóban a pszichológia foglalkozik emberismerettel, viszont az a politikának csak egy vékony szelete. Ha politikával foglalkoznál, akkor jog.
tegnap 23:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Üzlet, pénzügyek > karrier, fizetés kategóriába tedd át.
tegnap 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!