Felmondás felmondó papírral?
Figyelt kérdés
Sziasztok, olyan kérdésem lenne hogy felmondásomat írásba kell be adni? Eddig 1x mondtam fel ott nem kellett nekem semilyen papír, csak közöltem, majd akiket adtak alá írtam. Viszont ez ahol most vagyok “komolyabb” hely. Próbaidő alatt vagyok egyébként.nov. 27. 10:16
1/5 A kérdező kommentje:
Felmondási papír nélkül is feltudok mondani nem?
nov. 27. 10:17
2/5 anonim válasza:
Fel. Próba idő alatt nem kell indokolni semmit. Szólsz, hogy ennyi volt. Ha van valami amit akarnak majd aláíratnak veled, gondolom kilépést dokumentálni kell, de ennyi.
3/5 A kérdező kommentje:
2/es, persze azt tudom hogy próbaidő alatt nem kell indoklás stb, a papírt kérdeztem hogy kell e nyomtatnom vagy anélkül is feltudol mondani
nov. 27. 12:43
4/5 anonim válasza:
A munkavállalói rendes felmondáshoz kell papír, annak az a módja. Az előző helyeden pedig miután szóban közölted a felmondási szándékodat, eléd raktak egy közös megegyezéssel történő felmondást, és ezek szerint te azt anélkül írtad alá, hogy még a fejlécet sem olvastad el, nemhogy a tartalmát. Nem feltétlenül okos ötlet olyasmit aláírkálni, amit el sem olvas az ember.
5/5 anonim válasza:
"Felmondási papír nélkül is feltudok mondani nem?"
Jogilag nem!
A Munka Törvénykönyve előírja, hogy az írásban kötött megállapodást írásban lehet módosítani, megszüntetni. A munkaszerződés egy írásban kötött megállapodás.
Ráadásul a felmondás akkor vált ki joghatást, ha azt a másik féllel közlik. A közlés maga az az esemény, amikor írásban átadod a felmondásod a munkáltatónak. Ekkor számít közöltnek egy felmondás. Ehhez a naphoz kötődik minden joghatás adott esetben. Ez a határidők számításának alapja.
Dolgozó a felmondását nem köteles megindokolni. Sem próbaidő alatt, sem utána.
A próbaidőn túli AZONNALI HATÁLYÚ FELMONDÁSÁT köteles csak indokolni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!