Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nincs valahol online PTSD...

Nincs valahol online PTSD csoport?

Figyelt kérdés
Facebook-on zárt csoport vagy valami hasonlóhoz szeretnék csatlakozni, ha létezik ilyen magyar nyelven

nov. 7. 16:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenkinél más okozza ezért nincs ilyen csoport ha nincs. Lehet hogy van persze. De tegyük fel hogy az egyik embernél nemi erőszak, a másiknál baleset, a harmadiknál háborús esemény okozta. Még ha azonosan súlyosak is a hatások, vajon elfogadnák egymás segítségét érvényesnek? Tudna mit kezdeni egy háborús sérült egy nemi erőszak áldozatának történetével vagy úgy érezné hogy az ő problémája teljesen más és emiatt nem fogadná el tudatalatt pl hogy foglalkozzon vele?

Nálad amúgy mi okozza és mennyire súlyos?

nov. 7. 17:10
 2/3 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam én is azon, hogy a különböző traumatikus élmények és az sokak elkülönült életmódja miatt nehézkes. Angol nyelvű csoport van és leírják, a hétköznapokban megjelenő érzéseket, de nyelvtudás híján nem túl élvezetes. Szerintem biztosan jó érzés, amikor valaki látja, hogy más is érez úgy, mint ő és nincs egyedül. Nálam gyerekkori bántalmazás, elhanyagolás, rendőrségi bántalmazás, amiről fontos elmondani, hogy semmi olyat nem tettem, amivel ezt kiérdemeltem volna. Óvodai szexuális megszégyenítés is volt. Meg még sok minden. Most épp jó, mert 8 éve egyedül vagyok és párkapcsolat nélkül igazából jóval kevesebb a problémám. Járok terápiára, ami most megterhelő és teljesen összezavar. Kíváncsi lettem volna, hogy mások hogyan élik a mindennapjaikat. Te is érintett vagy?
nov. 7. 18:07
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én is kaptam sokszor verést gyerekkoromban de ez nem traumatizált mert ez egy szabályrendszer része volt és a családi környezet alapvetően szeretetteljes és mondhatni támogató is volt.

Viszont a jelenlegi párom és kb minden második ember akivel beszéltem az traumatizált pl nemi erőszak miatt.

A PTSD gyógyításáról szól pl a 2022 es Netflixes doku sorozat: Michael Pollan - Hogyan irányítsd az elmédet címmel. Ha PTSD m lenne biztos hogy azt a terápiát választanám mint a sorozatban. Elég nagy sikerrátával zajlottak a tesztek és a pszichológia amúgy nem a leghatékonyabb.

Akit lelki teher súlyt és a normálistól merőben eltérő dolgokat él át az összezavarodik. De olyan ez mint a víz. Beledobsz egy követ és hullámzik. A vízfelszín szépen lassan elnyugszik de a kő mindig ott marad benne. Nagyobb kő nagyobb hullámokat vet vagy kipacsálja a vizet. Ha túl nagy a kő akkor ki is látszik. Az hogy a kő feloldódik az nagyon nagyon ritka és ilyen szinte nincs is. Kivéve talán a doku sorozatban taglalt új módszerekkel...

nov. 15. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!