Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vágyom arra hogy leégess...

Miért vágyom arra hogy leégessem magam mások előtt? 16f

Figyelt kérdés
Nap előtt az osztálytermem előtt elmondom magamnak hogy szépen csendben leszek egész nap erre amikor összefutok egy barátommal valami hülyeséggel leégetem magam. Miért? Miért kell nekem ezt tennem? Ennyire extrovertált volnék? Hogyan szabaduljak meg ettől?
szept. 8. 16:16
 1/5 grafno ***** válasza:
100%
Lehet zavarban vagy és nem gondolkodsz mielőtt válaszolsz.
szept. 8. 16:48
 2/5 grafno ***** válasza:
Adj egy is kis időt magadnak mielőtt válaszolsz.
szept. 8. 16:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt nem tudhatjuk, hogy milyen okból szeretsz hülyét csinálni magadból. Ahogyan az előző is írta, gondolkodj, mielőtt megszólalsz. Van, akinek ez kapásból megy, de ezek szerint neked nem.
szept. 8. 16:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Ugyan már!

16 vagy. 16 évesen nem kell tudnod mindent és nem is kell értened mindenhez. Sőt 16 évesen hibázni is ér. Nem oszt, Nem szoroz, amit ma mondasz, 20 év múlva a kutya sem fog emlékezni rá, sőt már a jövő hétre elfelejtik az emberek, mert valaki más valami mást bakizik és akkor azzal lesznek elfoglalva.

Én 36 éves vagyok. 20 évvel előtted járok ebben. De ugyanígy gondolkodtam, mint te 16 évesen. Megspórolok neked néhány évet.

Ez, amit írtál egy egészen bölcs gondolat. A hallgatás. "Az se hülye, aki hallgat" Hallottad már ezt? Nagy bölcsesség.

Ha valamihez nem értesz ne szólj hozzá, hanem csak hallgass vagy hallgasd, ahogyan más beszél róla. Ha valamihez értesz, akkor beszélj. ha pedig valamilyen témában nem vagy jártas, akkor tedd azt, amit itt is és kérdezz!

Ha kérdezel, az nem gáz. Nincs rossz kérdés, csak fel nem tett kérdés van. Az a gáz, ha ugyanazt kérdezed meg 10-szer. Akkor már az emberek elgondolkodnak, hogy minden rendben van-e nálad az emeleten.

Ha pedig van kedved, akkor olvass mondjuk könyvet a testbeszédről(metakommunikáció) és a verbális önvédelemről. Ez egyszerű kommunikáció. Pszichológiai és akár vallási könyveket is javaslok. még a bibliában is vannak bölcsességek a jelenlegi problémádra:

"Értsétek meg, kedves testvéreim: Legyen minden ember készen a hallgatásra, de késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra. Mert haragjában az ember nem azt teszi, ami Isten előtt igazságos."

(részlet Jakab leveléből)

Meg különben is: Leégtél mások előtt? És akkor mi van? Holnap ugyanúgy felkel a nap. Holnap majd nem égsz le így. Minden ilyen esetből érdemes tanulni.

szept. 15. 16:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm szépen
szept. 15. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!