Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Túl kevésnek érzem magam. Mit...

Túl kevésnek érzem magam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Azért írok ide, hátha itt ki tudom magamból beszélni a dolgokat mert más nem hallgat meg.

Egy elkeseredett 24 éves édesanya vagyok. Úgy érzem, senki nem akar meghallgatni. Tudni kell rólam, hogy több mint 1 éve folyamatos szorongással küzdök.

Teljesen úgy érzem, hogy kevés vagyok, nem teszek meg mindent pedig igyekszem. Ez visszavezethető arra, hogy elég sokszor kaptam olyan megjegyzést másoktól, hogy semmire nem vagyok képes, nem tudok gyereket nevelni (ezt az utóbbit a férjemtől is megkaptam),és még sorolhatnám. Kerülöm a társaságot, inkább itthon vagyok a kisfiammal, de ebből csak azt szűrik le, hogy milyen bunkó vagyok, de az nem érdekli őket, hogy hogyan érzem magam. Minden egyes nap ugyanaz. Felkelek, rendbe teszem a kisfiam, felöltözök, elinditok egy mosást, elmosogatok, megfőzök, foglalkozom a kisfiammal és már csak azt veszem észre, hogy este van, mindenki elégedett csak én nem. Mikor oda kerül a sor, hogy én is lefeküdjek, kattog az agyam. Jönnek a gondolatok, hogy megemeltem a hangom a kisfiamra biztos szar anya vagyok, nem mostam ki még egy adag ruhát, nem mosogattam el délután. Úgy érzem, hogy mindent és mindenkit előtérbe helyezek, csak magamat nem. Egy köszönömöt alig kapok, ha kapnék legalább tudnám, hogy valamit jól csinálok. Nagyon kevésnek érzem magam.😔

Bízom benne, hogy itt kapok segítő választ, és esetleg sorstársakkal is tudok beszélni.

júl. 28. 09:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket mondd el a ferjednek, és hogy szükséged van a támogatására
júl. 28. 10:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Kérj a házorvostól tanácsot.

Alighanem beutal pszichológushoz. Köztük is (tb-sek) van számtalan nagy tudású ember, nemcsak a maszekok között. Számíts arra, hogy 1-2 beszélgetés vele - nem elég. Több beszélgetés után ismer meg tkp, hogy mi is a bajod. Ő a beszélgetésekkel majd ad tanácsokat.

júl. 28. 15:16
 3/6 anonim ***** válasza:
58%

"Úgy érzem, senki nem akar meghallgatni ... Kerülöm a társaságot, inkább itthon vagyok a kisfiammal"

Ki hallgatna meg, ha kerülöd a társaságot? Ha hívnak, menj, ha nem hívnak, te keress meg akár telefonon vagy e-mailben régi kedves embereket. A kisfiadnak is jó, ha kimozdultok, játszótér, séta, új helyek neki is kellenek. Más anyukákkal is beszélgethetsz pl. a játszótéren. Felnőtt társaságra is van szükséged, nem csak a gyerekedre és a férjedre. Lehet valakit meghívni, meglátogatni vagy találkozni valahol.

A házimunkát redukáld a minimumra, mozdulj ki, kapcsolódj, hallgass zenét, nézz filmeket, hármasban sétáljatok, kiránduljatok, mozduljatok ki, lehet strand, barátok, legalább hetente egyszer kettesben elmenni egy pár órára, ha van, aki a gyerekre vigyáz. Hétvége, szabadság is lehet, egy hétvége vagy nyaralás.

Élni kell, nem bezárkózni.

júl. 28. 20:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Csupa-csupa használható tanácsot kaptál a 3-as (20:27 ó.) válaszolótól.
júl. 29. 09:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha szereted a fiadat és gondoskodsz róla akkor már jó anya vagy szerintem. A mókuskerék amiben vagy az ilyen.

Próbáld színesíteni a programpontokat és csökkenteni a munkaigényt. Pl házimunka közben hallgass Ultrahang, Friderikusz, Fókuszcsoport, Apu azért iszik mert te sírsz, Becsületesnepper, Ázsiába szakadtam, Űrkutatás magyarul stb. műsorokat tableten youtube-ról vagy rakass fel egy wifi-s tévét a konyhába és kösd rá a telefont! Brave böngészőben nincs reklám és ha lezárod a képernyőt akkor is tovább játszik youtube ról. A házimunkába ha tudod vond bele a fiadat is! Használj felületvédő kosztaszító anyagokat, és aprított mirelit zöldséget, szereltess be mosogatógépet! Hívj át valakit csak kávézni pl! Rakd rendbe a külsődet! Tornázz kicsit reggelente! Fürdéshez használj fürdőolajat, nemesztiszta szappant stb. Bármit ami azt mutatja hogy törődsz magaddal és magadért csinálod! A férjeddel meg beszélj vagy írd ki neki a hűtőre!

Ez az állapot nemcsak az életkedvedet teszi tönkre de a kapcsolatodat is. A háztartás pedig legyen a te területed! Hozz szabályokat és ha ez valakinek nem tetszik akkor vezetheti ő is helyetted! Ilyen szabály lehet pl a mindenki elmosogat maga után vagy amit kiürített. Vagy a cipőlevétel, bio kuka használata, stb. Ezzel irányítást nyersz és jobban fogod érezni magad. Tanulhatsz szakmát is vagy nyelvet távoktatásban amivel jobb munkát is kaphatsz később csak ne műkörmös legyél mert azzal dunát lehet rekeszteni...

júl. 29. 13:28
 6/6 anonim válasza:

A teruletileg illetekes pszichiatria nem beutalo koteles csak idopontot kell kerni.

Esetleg jatszoterre elmenni es ott beszelgetni anyukakkal?

Vagy ha paroddal leulnel errol komolyan beszelni, hogy legyen megerto es segitsen neked ez nem mukodne? Ha par orara akar, de ki tudnal kapcsolodni egyedul/toltodni ezt o is igazan megerthetne..

aug. 21. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!