Rövid és hosszú távú memóriára mit ajánlotok?
Mivel már jelenleg 29 vagyok és közeledek a harminchoz igaz hogy arra még van pár évem de viszont itt a kérdésem az lenne , hogy ilyenkor ugye kicsit kezd az ember elbutulni meg ugye persze az idő előrehaladtával is kezdünk vénülni meg egy kicsit butulni. És volt már rá nekem alkalom arra , hogy elfelejtettem Bizonyos dolgokat meg volt mikor olyankor is felejtettem , hogy kb 5-10 perc után már elfelejtettem, hogy előtte mit csináltam.
És , hogy a rövid távú és a hosszú távú memóriára mit ajánlotok? Milyen fajta zenéket? Akár feladatokat vagy bármi mást ami nem a tanulás mert azt tudom, hogy a tanulás is segíti és serkenti az agyat, hogy erre ki mit ajánlana?
Meg ha persze valamilyen zenéket ismertek is mint pl a mozart vagy bármi más.
Előre is köszönöm a válaszokat
Nos, ha 29 vagy, akkor már nincs "pár éved" a harmincig.
A legjobb megoldás az, ha tanulsz. Folyamatosan. Bármit, akár csak nyelvet is.
Úgyis csak azt tudod heti szinten csinálni, ami érdekel. Napi 5-10 algebrai művelet, néha Sudoku. Hosszú távú memóriára nyelvtanulás. Van egy csomó indie játék, amit 1-2 délután alatt ki lehet vinni, pl. itch.io-n találsz ilyeneket. Nem kell ilyen nagyon ortopéd feladatokat végezned! A Mozart-hallgatás is egy olyan dolog, hogy csak bizonyos feladatok közben segít. Van, hogy a nulla háttérzajra van szükséged.
Az olvasás is lehet segít, de én korábban azt hallottam, hogy ha túlterheled magad információval, akkor romlani fog a memóriád.
Hát én néha ezekkel az érdekellel úgy vagyok,hogy ami nem érdekel még azt is meg lehet tanulni főleg a gimis évekből kiindulva. Mert tudom azt , hogy ami nem érdekel azt is Bizonyos szinten meg más megoldásokkal is meg lehet oldani. Erre van az a szövegem is , hogy csak tedd! Meg néha légy magadhoz szigorú aztán kész ennyi. Meg valamikor egy kis megerőltetés is akár fizikailag meg agyilag is.
Egyébként rendben köszönöm szépen hálásan a tanácsokat
Agyi aktivitás, gondolkodás, kreálás, olvasás, fantázia stb. Semmi extra. Használni kell, ha már van. Ugyebár.
Kevesebb kész inger befogadása, mint pl tiktok és társai. Folyamatos netezés és filmezést váltsák fel értelmes hobbik, tevékenységek.
Szem-kéz koordináció javítása
Verstanulás és a
Lumosity.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!