Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi a véleményed erről? Mik...

Mi a véleményed erről? Mik jutnak eszedbe miközben olvasod? (lenn a szöveg)

Figyelt kérdés
Az elhamvadt kismadár feltámad poraiból és újra szárnyalni képes. Tudja, hogy a világ nem egy tündérmese, ezért nem száll túl magasra. A fellegekben szörnyűséges, saját magánál jóval nagyobb és gonoszabb szörnyek lesnek rá és várják, hogy mikor ejthetik csapdába. Épp ezért a kismadár nem száll fel a felhők fölé, igyekszik minél közelebb maradni a felszínhez, bár ez néha épp olyan veszélyes, mintha a magasba emelkedne. A földön is csapdák várják, gonosz, mérhetetlenül gonosz csapdák. A kismadárnak meg kell tanulnia, hogy nem repdeshet kedve szerint össze-vissza. Meg kell találnia az összhangot a felhők és a felszín között. Nincs egyszerű dolga madárkának, de nincsen egyedül. A párja ott repül vele, vigyáz rá, irányítja és visszatereli a helyes útra amikor kicsit eltéved. A társa viszont nem lehet mindig vele. Olyankor a kis állatnak egyedül kell boldogulnia és ez néha nagyon megviseli ezt a törékeny állatot. Igyekszik fenntartani a látszatot, próbál megfelelni mindenkinek aki a közelében van, de ez egy idő után összeroppantja a madárkát. Viszont azok akik igazán szeretik mindig ott vannak a háttérben és figyelnek rá, segítenek neki és támogatják mikor szüksége van rá.
2010. okt. 28. 12:57
 1/8 anonim ***** válasza:
főnix
2010. okt. 28. 12:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Az, hogy (minden rosszindulat meg sértő szándék nélkül) egy túlérzékeny kislány írta saját magáról és az élettel való küzdelméről.
2010. okt. 28. 13:07
 3/8 anonim válasza:
100%
Megújulás és továbblépés.
2010. okt. 28. 13:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

szép, metaforikus kép. egy fiatal, önmagát kereső ember írhatta. Megjelenik benne az elvárások miatti stressz, ezért úgy godnolom aki írta könnyen befolyásolható, gyengébb jellem (nem sértésnek írom.) ezen leeht fejleszteni.

A metafora jó, a nyelvezete nekem kicsit gyenge. Túl sok az ismétlés, pedig az alany végig ugyanaz. Túl költői próbál lenni, de ezt valahogy nem sikerül tökéletesen ötvöznie a hétköznapi nyelvvel. nem mondom hoyg én jobban megírném, de valami nem tetszik az írásmódban.

valószínű szerelmi bánat áll a háttérben, az elhamvadt kismadárból gondolom. Csalódott, de most újra szerelmes, de benne van a félelem hogy újra csalódik. NEm mer megbízni abban hogy lehet szép az élet. Ez oké, így kisebbet fog zuhanni ha zuhan, de nem is tapasztalja meg milyena felhők felett élni :)

2010. okt. 28. 13:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Engem megfogott, szép!
2010. okt. 28. 13:35
 6/8 anonim ***** válasza:
főnix
2010. okt. 28. 13:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Harry Potter...xD

Na. De nekem is főnix!

2010. okt. 28. 19:30
 8/8 anonim ***** válasza:

tegnap 13:07 - Egyetértek.

Amúgy szépnek szép lett, bár engem nem annyira nyűgözött le, bocs...

2010. okt. 29. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!