Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem tudom mi van velem....

Nem tudom mi van velem. Elment az eszem?

Figyelt kérdés

13 éves lány vagyok, és "képzeletbeli barátaim" vannak.... Ezt úgy értem, hogy az álmaimat, nem az életben élem meg, hanem magamnak itthon... magamba beszélek, olyan mintha itt lenne(lennénk) velem valaki(k), és hozzájuk beszélek... A szobám már volt tenger part, park, luxus villa meg még sok más is... Nem beszéltem eddig erről senkivel, anyukámmal sem, nem tudom hogy jó lenne-e elmondani ezt anyukámnak... Attól félek hogy elvisz pszihológushoz. Nem tudom miért van ez velem... Meg olyan is szokott lenni, hogy állandóan azt hiszem hogy figyelnek, hogy rejtett kamerák vannak sok helyen, és ezért sok mindent nem merek világosban megcsinálni... Ha van kedvem, akkor is inkább sötétben táncolok, megmutatom azoknak akik velem "vannak" hogy mit tudok... Nem tudom mi van velem... Szerintetek elmondjam anyukámnak? Senki nem tudta eddig, de nem bírtam magamban tartani, mert nem tudom mi van velem... Társaságban sokszor elmúlik, de ha egyedül vagyok, akkor előjön. Nagyon sokat vagyok egyedül, mikor 1-2 éve beszélgettem nagyobb testvéremmel erről azt mondta hogy magány miatt van... Segítsetek légyszíves....

Köszönöm.

2010. okt. 27. 21:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Én 18 éves srác vagyok, gondolom ennyi lehet a tesód is, mert igaza van. De később úgyis eljársz majd társaságba + pasizol, szerintem 3 év és teljesen más leszel. Most amíg sokat vagy otthon, próbáld magad lefoglalni valamivel, tanulj meg zenélni, vagy legyenek tengerimalacaid. Ha valamivel nem vagy megelégedve a külsődön, azon próbálj változtatni, pl sportolj. Igazából rá fogsz jönni hogy az, hogy jól érzed e magad, csak fejben dől el. Hozzáállás kérdése! Én is képzelődhetnék ilyesmin, de nem teszem.
2010. okt. 27. 21:31
 2/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ, a testvérem 16 éves lány.:)

most kapok majd macskát, egyébként meg van egy kutyánk, őt szoktam ölelgetni ha már nem bírom... :)

2010. okt. 27. 21:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Persze, hogy a magány miatt van, erre nem nehéz rájönni. Barátokra vágysz, nincsenek, hát kitalálsz magadnak.

Miért nincsen barátod/barátaid? Úgy értem, olyan igazi barát akivel mindent megbeszéltek...

Talán mert túl zárkózott vagy, és a valódi éned nem mered megmutatni senkinek sem?

Jól sejtem-e, hogy félsz mások véleményétől, önmagad illetően? Olyannyira félsz, hogy senkinek sem mered megmutatni hogy milyen vagy valójában, ezért senkivel sem mélyül el a kapcsolatod olyannyira, hogy a lelked fel tudnád tárni neki, könnyíteni magadon, megosztani gondod bajod, örömöd. Nagyon szorongó ember lehetsz. A kamerákról való képzelgés is azt mutatja, hogy folyton az jár a fejedben "mit gondolnak rólam, ha ezt vagy azt teszem/mondom/csinálom?"

Egy idealizált világba menekülsz, ahol a mások által saját magadról alkotott véleményt is te alakítod ki, ezért azoknak a "valakiknek" már nem félsz megnyílni.

Mondd meg, de őszintén - így van?

2010. okt. 27. 22:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Azért azt ne felejtsd el, hogy egy 13 éves lányról beszélünk. Te biztosan régebben voltál 13 mint én, és én még emlékszem hogy az nem túl jó időszak! Egyébként igazad van a dolgokban de a következő években nagyon sokat fog változni a lány! Nem kell szerintem pszihésen betegnek titulálni, meg ilyenek :D
2010. okt. 27. 22:19
 5/6 A kérdező kommentje:
egyébként minden úgy van ahogy mondja... itt én alakitom ki hogy ki és mi szeretnék lenni, és milyen... egyébként sokat "segített" az is hogy tavaly az osztályommal elég sokat balhéztunk, kibeszéltek s a többi... mikor sulibuli van akkor is nagyon feszült vagyok ha el is megyek, ha bálba megyünk akkor is sokszor leblokkolok... az elején nem nyílok meg annyira mint más csak úgy bemegy és elkezd rögtön bulizni... a testvéremnek is sikerült egy picit lejjebb faragnia az önbizalmamból, cikinek tart, legalább is ez jön le abból amiket mond... anyukámmal sem olyan szoros a kapcsolatom, apukámmal főleg nem... barátaim inkább azért nincs sok akivel bármit meg beszélek, mert a környéken lévőkkel sem tudok úgy elbeszélgetni... viszont van egy "haverom" akivel bármit megbeszélek csak ő messze van és csak msnen beszélünk... az osztályomba is sok lány van aki még most is kibeszél, lenéz meg ilyenek... nem tudom hogy még mi vár rám, de remélem hogy elmegyek hamarosan innen.....
2010. okt. 28. 17:46
 6/6 A kérdező kommentje:
egyébként ha a valódi énem megmutatom, sokan leszólnak érte, meg ilyenek. a legnagyobb bajom az hogy hogyha megnyílok annyira akkor ami a szívemen az a számon, és ha valaki beszól akkor visszaszólok....
2010. okt. 28. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!